Σε τι τιμές περιμένουμε την Alfa Romeo Milano;

H αγορά ολάκερη περιμένει με ανυπομονησία το B-SUV που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία. Η είσοδος της Alfa Romeo στο B segment είναι ένα από τα αυτοκινητικά γεγονότα της χρονιάς, με τη Milano να θέλει όχι απλά τη συνέχεια, αλλά την αύξηση των εμπορικών επιδόσεων της Tonale. Κάτι για το οποίο θα πρέπει να φροντίσουν και οι τιμές της.

Το νέο, και πολύ σημαντικό για τη φίρμα από το Μιλάνο, μοντέλο καταρχάς επιβεβαιώνεται πως θα προσφέρεται ως ηλεκτρικό. Για την ακρίβεια, θα είναι το πρώτο EV στα χρονικά της Alfa Romeo. Φαίνεται και από τα γραφικά στο ψηφιακό καντράν, που δείχνουν έναν ηλεκτροκινητήρα και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Η βάση του ακόμα δεν αναφέρεται, αλλά κατά πάσα βεβαιότητα θα μοιράζεται πλατφόρμα και μηχανικά μέρη με το Jeep Avenger (και το νέο Fiat 600) εξ ου και η ηλεκτρική του φύση. Οι διαστάσεις αναμένονται στα ίδια επίπεδα με το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023», ήτοι λίγο πάνω από τα 4,1 μέτρα μήκος, γύρω στα 1,8 μέτρα πλάτος και 2,5 μέτρα σε μεταξόνιο.

Επίσης όπως τα Avenger και 600, η Milano θα προσφέρεται και με κινητήρες εσωτερικής καύσης, σε απλή και υβριδική μορφή. Δεδομένου ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP, ο τρικύλινδρος 1.200άρης βενζινοκινητήρας των 100 και 130 ίππων είναι σίγουρος για το μηχανοστάσιο. Ο τετρακύλινδρος 1.5λτ. ντίζελ επίσης των 100 και 130 ίππων ακόμα δεν επιβεβαιώνεται, αλλά συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να βρίσκεται στην γκάμα της Μιλανέζας. Πρώτο και καλύτερο, πάντως, θα βγει στην αγορά το ηλεκτρικό σύνολο του Avenger EV, με τον ηλεκτροκινητήρα των 156 ίππων και τη μπαταρία των 54 kWh. Πάμε τώρα και στο φλέγον ζήτημα της τιμολόγησης.

Η Milano θα μπει σε μια κατηγορία, όπου ήδη υπάρχουν 4 συγγενείς από τη Stellantis (Opel Mokka, Peugeot 2008, Jeep Avenger, DS3 Crossback). Το πιο προσιτό είναι το Mokka, που ξεκινάει στην Ελλάδα από τις 23.100 ευρώ. Το 2008 κινείται σε παρεμφερή επίπεδα, εκκινώντας από τις 24.100 ευρώ, ενώ το βασικό βενζινοκίνητο Avenger κοστολογείται στις 25.990 ευρώ. Αρκετά πιο πάνω είναι το DS 3, που ανοίγει τον τιμοκατάλογο στις 28.450 ευρώ. Από πλευράς εμπορικής τοποθέτησης η Milano θα «παίξει» στο πιο premium φάσμα των Avenger και DS 3, με κλίση περισσότερο προς το δεύτερο. Οπότε είναι πιθανό να τη δούμε γύρω στις 30.000 ευρώ, έχοντας παράλληλα και απόσταση ασφαλείας περίπου 10.000 ευρώ από τη μεγαλύτερη Tonale (από 39.992 ευρώ στην Ελλάδα). Μια φυσιολογική τιμή θα ήταν κάτω από το φράγμα των 30.000 ευρώ, αλλά πάνω από το DS 3 – ήτοι γύρω στις 29.300 με 29.900 ευρώ. Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει κάτι επίσημο για καμιά τιμή Milano, ούτε στην ιταλική αγορά.

Get it on Google Play Download on the App Store