Σε μουσείο το πρώτο Tesla Model S που κατασκευάστηκε

Πάνε κιόλας 11 χρόνια από τότε που πρωτοεμφανίστηκε το Tesla Model S. Το αυτοκίνητο που έμελλε να αλλάξει την πορεία της ηλεκτροκίνησης και να λειτουργήσει ως εκτροπή ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας, προς τα EVs. Κατά μία, πολύ βάσιμη και πλήρως ρεαλιστική, άποψη δηλαδή πρόκειται για ένα ιστορικής σημασίας τετράτροχο, που θα μπορούσε επάξια να βρίσκεται σε κάποιο μουσείο.

Αυτό ακριβώς έγινε πραγματικότητα στο Petersen Automotive Museum, στο Λος Άντζελες, όπου πλέον εκτίθεται το πρώτο Model S που κατασκευάστηκε ποτέ! Ο Steve Jurvetson έχει το προνόμιο του να είναι ο εναρκτήριος κάτοχος Model S στα χρονικά, αγοράζοντας πρώτος-πρώτος το μπορντώ P85 που βλέπουμε το 2012. Ο Αμερικανός ήρθε σε συμφωνία με το αυτοκινητικό μουσείο του L.A., δωρίζοντας το Model S που έβαλε στην πρίζα ολόκληρη την αυτοκίνηση, σε μια τελετή όπου παραβρέθηκε και ο Elon Musk. Ο Jurvetson, που μεταξύ άλλων είναι επιχειρηματίας και ο πρώτος επενδυτής της Tesla, μοιράστηκε επίσης κάποιες από τις κριτικές, που έγραφε ο Τύπος 11 χρόνια πριν για το αυτοκίνητό του.

«Το Model S θα μπορούσε να γίνει το Model T μιας εποχής δίχως πετρέλαιο» προέβλεπαν οι New York Times, ενώ η The Street αναφερόταν στο ηλεκτρικό σεντάν ως «κάτι που ανοίγει τα μάτια της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως κανένα άλλο μοντέλο στα χρονικά». Το Road and Track με τη σειρά του υπογράμμιζε: «Το Model S δεν είναι απλώς το πιο σημαντικό αυτοκίνητο της χρονιάς. Είναι το πιο σημαντικό αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει η Αμερική, εδώ και μια ολόκληρη ζωή». Ο Jurvetson ανέφερε ότι πάντα ήξερε πως το Model S του θα κατέληγε σε μουσείο. Παρέα τού κάνει και το Roadster του «υπο-Teslάρχη», που επίσης δωρίστηκε στο PAM.

Get it on Google Play Download on the App Store