Ψήφος αυτοδυναμίας στο νέο Honda S2000!

Το σενάριο για comeback του Honda S2000 αναβίωσε ξανά πριν μερικές εβδομάδες. «Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια» θα πει κάποιος, καθώς η κουβέντα περί νέου S2K ανακυκλώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτή τη φορά, όμως,  ίσως υπάρχουν οι πιο στέρεες βάσεις για να γίνει πραγματικότητα. Κι αυτό, διότι οι Ιάπωνες φέρεται να εξετάζουν απολύτως σοβαρά την επιστροφή του εμβληματικού τους sportscar, για τον εορτασμό των 75ων γενεθλίων της εταιρίας!

Renderings σαν αυτά του disander_concepts έρχονται να ρίξουν ρίχνουν 10W-30 (το κατ’ εξοχήν λάδι για τον F20C) στη φωτιά, κάνοντας τη φαντασία μας να «βαράει» τουλάχιστον 9άρες! Ο digital designer κατάφερε να μεταφέρει μαεστρικά τα κύρια χαρακτηριστικά των AP1/AP2 (μακρύ καπό, εμπρός φανάρια- «μάτια γερακιού», κοντό πίσω μέρος, χείλος στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα) σε σύγχρονη εκτέλεση, με το μεγάλο πλάτος και το χαμηλό ύψος να δημιουργούν ένα αποτέλεσμα supercar. Βοηθά σε αυτό και το κατάμαυρο χρώμα με τις μεγάλες ζάντες, που από πίσω τους κρύβουν κόκκινες δαγκάνες φρένων. 

Οι εικασίες γύρω από τυχόν AP3 κάνουν λόγο για τεράστιες αλλαγές, με κυριότερη φυσικά αυτή κάτω από το μακρύ καπό. Τελευταία φορά που ακούσαμε για αναβίωση του ιαπωνικού roadster, το μηχανοστάσιο έφερε τον 2.0λιτρο VTEC Turbo από το Civic Type R. Κάτι που τελικά έγινε πράξη, έστω από ανεξάρτητη προσπάθεια βελτιωτή! Σκεφτείτε μόνο 329 ίππους και 420 Nm στους πίσω τροχούς, μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Από τη στιγμή που το έκανε ένας tuner μόνος του, φανταζόμαστε δεν θα είναι πρόβλημα για τους μάστορες της Honda. Αυτό, μαζί με τις προθέσεις της ίδιας για νέο S2000, όσο και το λανσάρισμα του νέου Integra, αρκούν για να αγριέψουν το προφίλ στους εκκεντροφόρους της αισιοδοξίας!

Get it on Google Play Download on the App Store