Προ των πριζών το υβριδικό Ford Ranger (+video)

Το ρεύμα έχει μπει για τα καλά και στην κατηγορία των αγροτικών, όπως αποδεικνύουν τα ηλεκτρικά Ford F-150 και Ram 1500. Προς το παρόν μένει στην από εκεί μεριά του Ατλαντικού, αλλά δεν θα αργήσει να έρθει στα μέρη μας. Η πρώτη εξηλεκτρισμένη απόβαση θα πραγματοποιηθεί από το Ranger, όπως αποκάλυψε η Ford μέσα από ένα σύντομο teaser video.

Το ποστάρισμα στο X (πρώην Twitter) συνοδεύεται από τη σύντομη, αλλά ξεκάθαρη λεζάντα: «Γιατί να συμβιβάζεσαι, όταν μπορείς να έχεις τα καλύτερα των δυο κόσμων». Ο κεραυνός δίπλα από την πρόταση φανερώνει την ύπαρξη ηλεκτροκινητήρα, ωστόσο περαιτέρω πληροφορίες δεν ανακοινώνονται. Όχι επίσημα τουλάχιστον. Διότι ανεπίσημα, το υβριδικό Ranger μπορεί να διαθέτει κάτι πολύ παραπάνω από ένα mild hybrid σύστημα, όπως το αντίστοιχο επικείμενο Toyota Hilux.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην ύπαρξη plug-in υβριδικού συνόλου, στα πρότυπα των Kuga και Explorer. Πιθανότερη είναι η δεύτερη επιλογή όπου ο 3.0 V6 EcoBoost συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα ,για μια συνδυαστική απόδοση 457 ίππων και 825 Nm ροπής. Δύσκολα το Ranger Hybrid θα διατηρήσει ακριβώς την ίδια διάταξη, καθώς αυτό θα σήμαινε πως η PHEV έκδοση θα αφορούσε το Raptor, που φοράει τον 3.0λιτρο διτούρμπινο. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό, αν και εφόσον τελικά είναι plug-in το υβριδικό pick up, πως θα δανειστεί το ηλεκτρικό μοτέρ των 102 ίππων και 300 Nm από το Explorer PHEV. Τώρα με ποιο θερμικό σύνολο θα συνεργάζεται, παραμένει έωλο.

Η συνέργεια με τον 2.0λιτρο τετρακύλινδρο (170 ίπποι/405 Nm με μονό, 205 ίπποι/500 με διπλό τούρμπο) ή τον 3.0λιτρο V6 (240 ίπποι/600 Nm) ντίζελ EcoBlue φαντάζει δύσκολη. Με τον 2.3 EcoBoost βενζινοκινητήρα (270 ίπποι/420 Nm) όμως, που προσφέρεται στο Ranger σε διάφορες άλλες αγορές πλην Ευρώπης, πιο πιθανό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το ποστ της Ford Μεγάλης Βρετανίας, αναδημοσιεύτηκε από τους λογαριασμούς κεντρικών αντιπροσωπειών της Ford -μεταξύ άλλων- σε Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία και Ιταλία. Κάτι που σημαίνει πως το υβριδικό Ranger θα προσφέρεται, κατά πάσα πιθανότητα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα, η «αδελφοποίηση» με το VW Amarok δεν αποκλείεται να σημάνει ανάλογη έκδοση και για το pick up από το Βόλφσμπουργκ. Περισσότερα θα μάθουμε σε 4 μέρες, όταν θα παρουσιαστεί επίσημα το υβριδικό Ranger.

Get it on Google Play Download on the App Store