Ποια είναι η τιμή του νέου Nissan Z Coupe;

Ένα από τα γεγονότα της χρονιάς στο χώρο της αυτοκίνησης ήταν αναμφίβολα η παρουσίαση του Z Coupe. Του πισωκίνητου sportscar, που ήρθε να συνεχίσει μια 50ετή παράδοση για τη Nissan και να προκαλέσει αλλεπάλληλες ημικρανίες στην Toyota Supra.

To νέο Z μόλις λανσαρίστηκε στην εγχώρια αγορά, με το ιστορικό όνομα Fairlady Z, κάνοντας ντεμπούτο στο Σαλόνι του Τόκιο. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να διαλέξουν μέσα από μια γκάμα 4 εκδόσεων (βασική, Version S, Version ST και Proto Spec), οι οποίες συνδυάζονται είτε με 6άρι χειροκίνητο ή 9άρι αυτόματο κιβώτιο. H κορυφαία Proto Spec αντλεί έμπνευση από το ομώνυμο πρωτότυπο Z Proto του 2020, ούσα βαμμένη στο χρώμα Squid Yellow και έχοντας μαύρο φινίρισμα Super Black σε οροφή-καθρέπτες, συνοδεία χρυσαφί ζαντών 19 ιντσών. Επίσης, η Nissan ανακοινώνει πως η διαθεσιμότητα θα περιοριστεί σε 240 κομμάτια.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει τα πάντα, όπως είναι 6 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, έλεγχο τυφλών σημείων, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, οθόνη αφής 9 ιντσών, πλοήγηση, φώτα LED, αυτόματη λειτουργία φώτων, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό, ηχοσύστημα Bose, πεντάλ αλουμινίου, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, 19άρες σφυρήλατες ζάντες αλουμίνιου κλπ.

Όλα τα Fairlady Z φοράνε τον νέο 3.0 V6 twinturbo στα 405 άλογα και τα 475 Nm στις 1.600-5.600 σ.α.λ., ωστόσο ακόμα οι Ιάπωνες δεν ανακοινώνουν στοιχεία επιδόσεων. Οπότε, θα πρέπει να αρκεστούμε στις τιμές. Ο κληρονόμος των Ζ ξεκινά στην Ιαπωνία από τα 6.966.300 γεν (τρέχουσα ισοτιμία 53.515 ευρώ), καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση του εκεί τιμοκαταλόγου της Nissan, πίσω από το GT-R. Από το οποίο, πάντως, απέχει πάρα πολύ καθότι ο «Godzilla» ξεκινά στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου από τα 10.828.400 γεν (83.227 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store