Πόσο κοστίζει το νέο ηλεκτρικό Dacia Spring;

Η Dacia κάνει τιμολογιακή επανάσταση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθιστώντας πραγματικά προσιτή την ηλεκτροκίνηση σε όλους με το νέο Spring Electric. Οι Ρουμάνοι διατυμπανίζουν πως πρόκειται για το φθηνότερο ηλεκτρικό της Ευρώπης και οι πρώτες επίσημες τιμές, τους δικαιώνουν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο.

Δείτε ακόμα: Πάει ηλεκτρικό αυτοκίνητο Αθήνα – Θεσσαλονίκη non stop;

Η Dacia Ουγγαρίας ήταν η πρώτη που δημοσιοποίησε κοστολόγιο, ανεβάζοντας τον τιμοκατάλογο του Spring στο επίσημο site της. Τα πρώτα 100 Spring προπωλούνται έναντι 6,9 εκατομμυρίων φορίντ. Αλλιώς, 17.770 ευρώ. Με τις εκεί κρατικές επιδοτήσεις, η τιμή πέφτει έως τα 3,99 εκατ. φορίντ, ή τις μόλις 10.925 ευρώ! Εξυπακούεται πως όλα τα αυτοκίνητα έγιναν ανάρπαστα μέσα σε λίγα λεπτά, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες Γάλλων και Ρουμάνων για μια λαμπρή εμπορική πορεία του αυτοκινήτου. Μένει να δούμε πού θα κυμανθεί στις υπόλοιπες αγορές, εννοείται και στη δική μας.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι τα ηλεκτρικά SUV με τη χαμηλότερη τιμή

Να θυμίσουμε πως το Spring διαθέτει μια μπαταρία 28,6 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 44 ίππων και 125 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 125 χλμ./ώρα, ενώ όταν ο κινητήρας λειτουργεί στο πρόγραμμα Eco, απόδοση και τελική μειώνονται στα 31 άλογα και 100 χλμ./ώρα αντίστοιχα. Η αυτονομία μπορεί να φτάσει μέχρι τα 225 χιλιόμετρα σε μικτό κύκλο, με τον αστικό να επεκτείνει το πεδίο δράσης του ηλεκτρικού Dacia κατά 70 χλμ. (295). Η μπαταρία φορτίζει σε λιγότερο από μια ώρα έως το 80% σε φορτιστή 30 kW DC, σε λιγότερο από 5 ώρες (100%) σε Wallbox 7,4 kW, σε λιγότερο από 8 ώρες και 30 λεπτά (100%) σε Wallbox 3,7 kW και σε σχεδόν 14 ώρες σε οικιακή πρίζα.

Δείτε ακόμα: Τι συντήρηση απαιτούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Get it on Google Play Download on the App Store