Δεν τίθεται καν ερώτημα για το ποιος τύπος κίνησης είναι καλύτερος σε ολισθηρές συνθήκες, όπως το χιόνι. Τα συστήματα τετρακίνησης εφευρέθηκαν για τέτοιες ακριβώς καταστάσεις, πριν εξελιχθούν σε υπερόπλα του WRC και μέσο προώθησης SUV (που δεν χρειάζεται κιόλας, πια). Η απορία και το ενδιαφέρον έγκειται στη διαφορά αποτελεσματικότητας με την κίνηση εμπρός ή πίσω, αλλά και η μεταξύ τους απόσταση.
Το Tyre Reviews αποφάσισε να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, χρησιμοποιώντας το ίδιο αυτοκίνητο. Όχι το ίδιο μοντέλο σε διαφορετικές εκδόσεις. Το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο, σε μπροστοκίνητη, πισωκίνητη και τετρακίνητη παροχή ισχύος! Το Tesla Model 3 Performance είναι μια από τις ελάχιστες κατασκευές, που έχουν το προνόμιο της μετάβασης από πλήρως μπροστοκίνητο, σε πλήρως πισωκίνητο και τετρακίνητο. Η διάταξη των δυο ηλεκτροκινητήρων δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέγει το ποσοστό κατανομής ροπής μεταξύ των αξόνων στο 100%, ήτοι 100-0 και 0-100. Για τις δύσκολες στιγμές, μπορεί να το γυρίσει σε 50-50. Με άλλα λόγια, τρία διαφορετικά -τύποις- συστήματα μετάδοσης, στο ίδιο όχημα.
Οι Άγγλοι τοποθέτησαν ελαστικά Michelin Pilot All Season 4 στο ηλεκτρικό των 513 ίππων και 660 Nm, βγήκαν στο χιόνι κι άρχισαν να γράφουν χρόνους. Ότι στην τετρακίνητη ρύθμιση θα ήταν ταχύτερο, το ήξεραν όλοι. Το πόσο είναι το θέμα, όπως και η έκβαση της μάχης μεταξύ FWD-RWD. Το Model 3 έκανε την πρώτη του προσπάθεια με την κίνηση μπροστά, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1.41.301. Η επόμενη «γύρα» έγινε με τα πάντα πίσω, κατεβάζοντας το χρόνο στο 1.39.099. Όπως αναμενόταν, η περιστροφή του πίσω άξονα βοήθησε το Tesla στο να ελιχθεί ανάμεσα στις στροφές, την ώρα που με την κίνηση μπροστά πάλευε να περιορίσει τα μούτρα. Και κάπου εδώ ήρθε η AWD εκτέλεση, να «γκρεμίσει» το χρόνο στο 1.34.027 – ήτοι πάνω από 5 δλ. ταχύτερα σε σχέση με την πισωκίνητη και 7,2 δλ. συγκριτικά με τη μπροστοκίνητη