Πώς έστριψε το Toyota Camry στον τάρανδο; (+video)

Το Toyota Camry έχει πάρει εδώ και μερικά χρόνια τη θέση του Avensis επί ευρωπαϊκού εδάφους, σε επιλεγμένες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Η Ισπανία προστέθηκε πρόσφατα σε αυτές, με το km77.c0m να μη χάνει την ευκαιρία να τεστάρει τις αντοχές του ιαπωνικού μεσαίου, απέναντι στο τεστ αποφυγής ταράνδου.

O διάδοχος του Avensis ρίχτηκε στη μάχη με τους κώνους, στη μοναδική έκδοση που περνάει τον Ατλαντικό: την υβριδική των 218 ίππων, με τον 2.5άρη ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα και το ηλεκτρικό μοτέρ (γνωστό σύνολο από το RAV4 Hybrid). To Camry Hybrid πατάει σε ελαστικά Dunlop SP Sport Maxx 050 διάστασης 235/45, που περιβάλλουν 18άρες ζάντες. Η πρώτη προσπάθεια έγινε στα 76 χλμ./ώρα και αμέσως, φανέρωσε τις προθέσεις του μεγάλου Toyota (4.885 χλστ. μήκος) για πιο μετρημένη αντιμετώπιση στις απότομες αλλαγές πορείας.

Το δεύτερο πέρασμα πραγματοποιήθηκε στα 73 χλμ./ώρα, με το Camry να επιδεικνύει πολύ καλύτερο και πειθήνιο πρόσωπο, μακριά από την υπερστροφή που εκδήλωσε με 3 χλμ./ώρα παραπάνω. Ο εμπρός δεξιά τροχός μπορεί να χτύπησε τον πρώτο εσωτερικό κώνο και να ακύρωσε την προσπάθεια, αλλά φάνηκε πως η επαφή έγινε από βεβιασμένη κίνηση του οδηγού. Στη δεύτερη με 73 χλμ./ώρα, το ιαπωνικό σεντάν πέρασε άνετα από τους τρεις διαδρόμους, με αρκετή κλίση στο αμάξωμα αλλά τα ελαστικά να διατηρούν επαφή με το οδόστρωμα, αποτρέποντας την εκδήλωση υποστροφής.

Get it on Google Play Download on the App Store