«Πόρτα» ο Verstappen από εταιρία ενοικίασης λόγω ηλικίας

Ο Max Verstappen οδηγεί μονοθέσια Formula 1 από 17 χρονών. (από 16, αν μετρήσουμε τη μια χρονιά ως δοκιμαστής στην Toro Rosso). Το 2015 έγινε ο νεότερος συμμετέχων σε Grand Prix, σε ηλικία 17 ετών και 166 ημερών. Ένα χρόνο αργότερα πήρε την πρώτη του νίκη, στον πρώτο του αγώνα σε μονοθέσιο της Red Bull – και πάλι θέτοντας ρεκόρ νεότητας, σε ηλικία 18 ετών και 228 ημερών. Από εκεί και πέρα, άρχισε να γράφει η Ιστορία: 3 σερί πρωταθλήματα (2021, 2022, 2023), 54 νίκες, 98 βάθρα, 30 ταχύτεροι γύροι και ένα σωρό κορυφαίες επιδόσεις, που δύσκολα θα σπάσουν στο εγγύς μέλλον της F1. Τίποτα από τα παραπάνω, όμως, δεν συγκίνησε την εταιρία ενοικιάσεων Sixt.

Ο Verstappen και μερικοί φίλοι του βρέθηκαν στην Πορτογαλία, για διακοπές. Ο Ολλανδός πολυπρωταθλητής της κορυφαίας έκφανσης motorsport θέλησε να νοικιάσει μια Mercedes-AMG GT 63, μαζί με άλλα 19 αυτοκίνητα όπως αναφέρει η Sun. Προφανώς το ισχυρότερο θα πήγαινε στα χέρια του ανθρώπου, που βγάζει εκατομμύρια στρίβοντας με 300 χλμ./ώρα κάθε μέρα. Αργό αυτοκίνητο δεν είναι η 63άρα GT 4Door, με 585 ίππους από τον 4.0 V8 twinturbo, 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δλ. και τελική 310 χλμ/ώρα. Αλλά όταν είσαι στο «μεροκάματο» με 1.000+ άλογα για 798 κιλά (ούτε 0,8 κιλά ανά ίππο), ακόμα και η GT 63 S E Performance των 843 ίππων θα σου φανεί λίγη. Βάσει πολιτικής της Sixt, ωστόσο, μικρή σημασία έχουν όλα αυτά, αν δεν είσαι πάνω από 30 χρονών.

Η διάσημη car rental είναι κάθετη με τα όρια ηλικίας, απαγορεύοντας την ενοικίαση συγκεκριμένων αυτοκινήτων υψηλής ιπποδύναμης σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος. Ο Verstappen είναι ακόμα 26 ετών, συνεπώς ο υπάλληλος που ανέλαβε να τον εξυπηρετήσει (και μπορεί να μην τον ήξερε κιόλας, στο φινάλε) δεν είχε άλλη επιλογή, από το να του αρνηθεί την ενοικίαση της τετράθυρης Mercedes-AMG! Ο 3 φορές πρωταθλητής F1 τελικά νοίκιασε μια απλή BMW Σειρά 5, δίχως να διευκρινίζεται η έκδοση και ο κινητήρας κάτω από το καπό.

Εκπρόσωπος της Sixt ανέφερε ότι ο υπάλληλος που αρνήθηκε στον Verstappen την GT 63 απλώς ακολουθούσε τους κανόνες, που ορίζονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο της εταιρείας. Στη συνέχεια απολογήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπορεί να υπάρχουν ειδικές περιστάσεις που δικαιολογούν μια απόκλιση από τους κανόνες. Αυτή είναι μια τέτοια περίπτωση», είπε ο εκπρόσωπος. «Ζητούμε συγγνώμη από τον κ. Verstappen. Μπορεί να νοικιάσει το αυτοκίνητο που θέλει από εμάς ανά πάσα στιγμή. Φυσικά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τις οδηγικές του ικανότητες και την εμπειρία του με αυτοκίνητα υψηλών ιπποδυνάμεων».

Get it on Google Play Download on the App Store