Porsche 993 Turbo «δροσίστηκε» σε ποτάμι

Η 993 Turbo είναι μια από τις πιο συλλεκτικές Porsche, καθότι μιλάμε για την τελευταία υδρόψυκτη Turbo (και γενιά 911 γενικότερα) που κυκλοφόρησε. Η συγκεκριμένη το παράκανε πάντως με την υδρόψυξη, έπειτα από τους λανθασμένους χειρισμούς του οδηγού της.

Παρότι είναι και η πρώτη τετρακίνητη Turbo, ο άνθρωπος στο τιμόνι της ασημί 993 τα βρήκε πολύ σκούρα με τα 408 άλογα και τα 540 Nm του 3.6 λτ. εξακύλινδρου biturbo επίπεδου κινητήρα. Το περιστατικό σημειώθηκε στη Γερμανία, και συγκεκριμένα τον ποταμό Weizbach, όταν ο οδηγός -που λέγεται ότι είναι 81 ετών- της εν λόγω Turbo έχασε τον έλεγχο, έσπασε ένα ξύλινο κιγκλίδωμα στην κορυφή της γέφυρας, πήρε τούμπα και προσγειώθηκε στους τροχούς της μέσα στο ποτάμι. Παρόλο  που το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε με τη σωστή κατεύθυνση, ο οδηγός, όπως ήταν αναμενόμενο, τραυματίστηκε και εγκλωβίστηκε μέχρι να τον απελευθερώσουν τα σωστικά συνεργεία.

Η διάσωση ήταν μια αρκετά δύσκολη επιχείρηση που απαίτησε 26 άνδρες και ελικόπτερο, προκειμένου να γίνει αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο. Φυσικά χρειάστηκε και γερανός, ώστε να βγει η Porsche από τα νερά και να μεταφερθεί στο συνεργείο. Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι τη μεγαλύτερη ζημιά προκάλεσε η ανατροπή, καθώς η στάθμη του νερού είναι χαμηλή, ενώ σημαντική παραμόρφωση στο αμάξωμα (και το σασί) προκάλεσαν οι ιμάντες ανύψωσης.  Τα περισσότερα πάνελ, εκτός ίσως από το καπό και ίσως την πόρτα του οδηγού φαίνεται να έχουν υποστεί ζημιά, και δεδομένης της σοβαρότητας της πτώσης δεν θα μας κάνει εντύπωση αν κρύβεται ένας κόσμος δομικών προβλημάτων κάτω από την επιφάνεια.

Get it on Google Play Download on the App Store