Ποιο νέο αυτοκίνητο έχει ανεμιστήρα στο ταμπλό;

Τα παλιότερα χρόνια, εκεί στη δεκαετία του 80 και τις αρχές των 90’s, που το air condition ήταν προνόμιο των ακριβών μοντέλων, οι φορητοί ανεμιστήρες έζησαν μεγάλες στιγμές στα ταμπλό των αυτοκινήτων. Είτε στο κέντρο και περιστρεφόμενοι, για να δίνουν την ψευδαίσθηση της δροσιάς στους εμπρός επιβάτες (οι πίσω στο «καζάνι»), είτε στην αριστερή κολώνα να ρίχνει αέρα στο πρόσωπο του οδηγού, τους συναντάμε ακόμα σήμερα σε κάποια λεωφορεία. Μεγάλη επιστροφή πραγματοποιούν και στα τετράτροχα, όμως, μέσα από το νέο Fiat Topolino!

To ιταλικό αδερφάκι του Citroen Ami διαθέτει μια ατελείωτη λίστα από αξεσουάρ, που περιλαμβάνουν μέχρι βαλίτσα τοποθετημένη στο πίσω μέρος και μίνι ντουζιέρα! Σε σχέση με αυτά τα δύο, το ανεμιστηράκι στο ταμπλό είναι από τα πιο νορμάλ εξοπλιστικά στοιχεία (στάνταρ μάλιστα). Και από τα πιο χρήσιμα, καθώς το Topolino (όπως το Ami) δεν διαθέτει air condition στο βασικό εξοπλισμό. Ο μικρός ανεμιστήρας παίρνει ενέργεια μέσω καλωδίου USB και συνοδεύεται από φορητό ηχείο, που μπορείς να το πάρεις μαζί σου και στην παραλία. Γενικότερα οι εξορμήσεις στη θάλασσα και η καλοκαιρινή αύρα διέπουν την προσωπικότητα του Topolino, καθώς μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού είναι και αποσπώμενες επενδύσεις καθισμάτων, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως πετσέτες για την αμμουδιά.

Ακόμα περισσότερη δροσιά προσφέρει η αντικατάσταση των θυρών με δυο σχοινιά, θυμίζοντας καλοκαιρινές εκδόσεις από το αρχέγονο «Ποντικάκι». Αν συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω καλοκαιρινά χαρακτηριστικά με τη χαμηλή τιμή που αναμένεται να έχει (7.000-8.000 ευρώ η βασική έκδοση), την ασύγκριτα χαριτωμένη σχεδίαση και τις πολύ μικρές διαστάσεις (2,5 μέτρα μήκος), παίρνουμε το απόλυτο «νοικιάρικο» αυτοκίνητο για τα ελληνικά νησιά! Φανταστείτε να γυρίζετε τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Νάξο, τη Μύκονο (βάλτε όποιον προορισμό θέλετε) με ένα Topolino χωρίς πόρτες, την οροφή αναδιπλωμένη και το ανεμιστεράκι να δίνει την τελική πινελιά δροσιάς. Είναι ή δεν είναι αυτή η τελειότητα των καλοκαιρινών μετακινήσεων;

Get it on Google Play Download on the App Store