Ποιο αυτοκίνητο εμφανίζεται πιο συχνά σε ταινίες;

O κινηματογράφος και η τηλεόραση είναι γεμάτος τετράτροχα αστέρια. Πέρα από την «Αγία Τετράδα» των Aston Martin DB5DeLorean DMC12Toyota Supra – Dodge Charger (James Bond, Επιστροφή στο Μέλλον, The Fast and the Furious αντίστοιχα), συναντάμε πολλούς ακόμα αυτοκινητικούς πρωταγωνιστές τόσο στη μεγάλη, όσο και τη μικρή οθόνη. Pontiac Trans Am (Ιππότης της Ασφάλτου και Bandit), πάλι Dodge Charger (Dukes of Hazzard) και Dodge Viper (Viper) στην τηλεόραση, Ford Gran Torino και BMW Σειρά 7/Z8 (Gran Torino και James Bond αντίστοιχα), τα διάφορα Batmobiles στα «ποπ κορν». Η πλοκή, ωστόσο, δεν στηρίζεται μόνο στους πρώτους ρόλους. Οι δεύτεροι, οι αφανείς, είναι αυτοί που πολλές φορές κάνουν τη διαφορά.

Σαν τους ηθοποιούς που βλέπουμε συχνά σε ταινίες ή σειρές και λέμε «ναι, ρε συ, αυτός είναι», υπάρχουν και αυτοκίνητα με διαρκείς ρόλους στις τηλεοπτικές/κινηματογραφικές παραγωγές. Μοντέλα που συναντάμε συνεχώς μπροστά μας, πολύ συχνότερα από τους πρωταγωνιστές, αλλά τείνουν να ενσωματώνονται στο θυμικό ακριβώς λόγω αυτής της συχνότητας, αδρανοποιώντας το στοιχείο της έκπληξης και του θαυμασμού όταν εμφανίζονται. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν τον αξίζουν (το σεβασμό). Εξάλλου, πρόκειται για περσόνες που ουσιαστικά συντηρούν -και γιατί όχι, ομορφαίνουν- το τετράτροχο τοπίο στο χώρο του θεάματος. Ποιο είναι αυτό που δεν μένει ποτέ χωρίς μεροκάματο;

Σύμφωνα με την έρευνα του carwow, το Ford Crown Victoria είναι το αυτοκίνητο που εμφανίζεται συχνότερα από κάθε άλλο σε ταινίες (και σειρές, να συμπληρώσουμε εμείς). Το σεντάν του «Μπλε Οβάλ» έχει κάνει 1.019 εμφανίσεις σε ένα μεγάλο φάσμα φιλμογραφίας, πρωτίστως ως περιπολικό (κανονικό ή του FBI) και ταξί. Μάλιστα έχει δικές του ταινίες σε αμφότερες τις μορφές («Crown Vic» ως περιπολικό και το  «Το ταξί της Νέας Υόρκης»). Δεύτερο έρχεται άλλο ένα Ford, η Mustang, με 932 εμφανίσεις. Την τελευταία θέση του βάθρου καταλαμβάνει το Chevrolet Impala, με 816 εμφανίσεις.

Από πλευράς κατασκευαστών, η Ford κερδίζει το «Όσκαρ» με 10.363 εμφανίσεις και τεράστια διαφορά από τη δεύτερη Chevrolet, των 6.508 εμφανίσεων. Τρίτη, και πρώτη ευρωπαϊκή, η Mercedes των 5.194 εμφανίσεων, μπροστά από τη Fiat των 2.942 και τη VW των 2.880 εμφανίσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store