Η πανδημία του κοροναϊού δημιούργησε και συνεχίζει να προκαλεί πολλά προβλήματα σε όλο τον κόσμο και στις επιχειρήσεις παγκοσμίως, όπως και στον κλάδο του αυτοκινήτου. Στην Ευρώπη, το πρώτο 6μηνο του 2020 οι πωλήσεις των αυτοκινήτων έπεσαν κατά 40%, ωστόσο η κατάσταση φαίνεται ότι βελτιώνεται, αλλά θα υπάρξει μια μεγάλη μαύρη οικονομική τρύπα.
Δείτε ακόμα: 20 χρόνια Mitsubishi Lancer Evo 6 Tommi Makinen
Σύμφωνα με μελέτη που ανακοίνωσε ο παγκόσμιος όμιλος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με έδρα στο Λονδίνο, Janus Henderson και δημοσίευσε το Reuters, το παγκόσμιο χρέος των εταιρειών εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Η άνευ προηγουμένου αύξηση θα οδηγήσει το συνολικό παγκόσμιο εταιρικό χρέος στα περίπου 9,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένο κατά 12%.
Δείτε ακόμα: Το άγνωστο παγκόσμιο ρεκόρ της Rover (+video)
Μεταξύ των 900 κορυφαίων εταιρειών του πλανήτη, στη πρώτη θέση της κατάταξης βρέθηκε η Volkswagen, ως η πιο χρεωμένη εταιρεία στον κόσμο, με χρέος της τάξεως των 192 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκε η εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T, ενώ στην τρίτη και τέταρτη θέση τοποθετήθηκαν δύο ακόμα μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Πρόκειται για την Daimler με 151 δισεκατομμύρια δολάρια χρέος και την Toyota με 138 δισεκατομμύρια δολάρια χρέος. Στη 10άδα των πιο χρεωμένων εταιρειών στον κόσμο υπάρχει μία ακόμα εταιρεία αυτοκινήτου και συγκεκριμένα η Ford, με χρέος που φτάνει τα 122 δισεκατομμύρια δολάρια.
Δείτε ακόμα: Γιατί «νιαουρίζει» το αυτοκίνητο στην όπισθεν; (+video)
Στο αντίθετο άκρο, δεν είναι λίγες οι μεγάλες εταιρείες που όχι μόνο δεν έχουν χρέη, αλλά διαθέτουν τεράστια αποθέματα μετρητών. Ορισμένες από αυτές είναι η Samsung με 78 δισεκατομμύρια δολάρια, η Microsoft με 47 δισεκατομμύρια δολάρια και το Facebook με 44 δισεκατομμύρια δολάρια.