Πλημμυρισμένος δρόμος «χρύσωσε» την οδική! (+video)

Μια ιδιαίτερα καίρια ρήση αναφέρει πως δεν υπάρχουν κακά αυτοκίνητα, αλλά μόνο κακοί οδηγοί. Επιεικέστερα, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τα όρια και τις δυνατότητες των οχημάτων τους. Τα πλάνα από έναν πλημμυρισμένο δρόμο στην Αγγλία, αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη.

Οι εικόνες μας έρχονται από το Βόρειο Νότιγχαμσαϊρ, όπου η υπερχείλιση ενός παρακείμενου ποταμού μετέτρεψε σε πισίνα ένα συγκεκριμένο σημείο, που κάνει «γούβα». Καθόλου σπάνιο φαινόμενο, το συναντάμε πολύ συχνά στους δρόμους μας έπειτα από μια 10λεπτη μπόρα. Θα περίμενε κάποιος από τους Άγγλους, που έχουν τόση εμπειρία από οδήγηση στη βροχή, να ξέρουν πέντε πράγματα παραπάνω. Αντιθέτως, ανάγκασαν το γερανό μιας οδικής βοήθειας να δουλεύει υπερωρίες, χάρις στην ατζαμοσύνη τους.

Στα «χορταστικά» 12μιση λεπτά του video, βλέπουμε πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα να προσπαθούν να περάσουν μέσα από τα νερά. Πράγμα που καταφέρνουν τα περισσότερα εξ αυτών, αλλά ελάχιστα βγαίνουν αλώβητα. Πέρα από κάποια Land Rover και γενικότερα SUV, ένα Astra GTC, ένα Chevrolet Spark και μετρημένα ακόμα μη SUV μοντέλα, τα υπόλοιπα χρειάστηκαν γερανό. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την εισροή υδάτων στον κινητήρα, που τον «μπούκωσε» και άφησε τα αυτοκίνητα στο έλεος της οδικής.

Get it on Google Play Download on the App Store