Πoιο σπορ αυτοκίνητο πήρε 110% σε πωλήσεις;

Μεγάλες στιγμές ζει ένα από τα διασημότερα ονόματα μεταξύ των σπορ αυτοκινήτων, έστω και αργοπορημένα. Μπορεί μέχρι τώρα να έχανε σε πωλήσεις από τον άμεσο ανταγωνισμό, αλλά το πρώτο μισό του 2023 μοιάζει βγαλμένο από τα όνειρα του λογιστηρίου. Αύξηση 110% στις παραγγελίες εξάλλου, δεν βλέπεις κάθε μέρα. Αν είσαι muscle car; Ακόμα πιο δύσκολο.

H Chevrolet Camaro, ωστόσο, το πέτυχε! To ένα μέλος από τη «μυώδη» τριανδρία του Ντιτρόιτ (Ford Mustang και Dodge Challenger τα άλλα δυο) κατάφερε να εκτινάξει τα ποσοστά κατά 110,3% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, πουλώντας 9.957 κομμάτια. Ακόμα βέβαια βρίσκεται πίσω από Mustang και Challenger, καθώς η μεν πρώτη ταξινομήθηκε σε 10.760 μονάδες και το δε Dodge πήρε την πρωτιά, με 12.904 νέους αγοραστές. Η τάση, όμως, δείχνει πως σύντομα η Camaro θα κάνει την ανατροπή. Στην τεράστια αύξηση που σημείωσε συγκριτικά με το περσινό διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, τα έτερα muscle cars αντιπαράταξαν πτώση στις εμπορικές τους επιδόσεις.

Στο δεύτερο τρίμηνο του ’23 το Challenger είδε τα ποσοστά του να πέφτουν 11%, ενώ η Mustang υποχώρησε κατά 2,2%. Συνολικά από την αρχή της χρονιάς, η εικόνα είναι παρόμοια. Μustang και Challenger μετρούν απώλειες (-2,9 και -5,0% αντίστοιχα), την ώρα που η Camaro σημειώνει θεαματική άνοδο (+54%). Το pony car διατηρεί βραχεία κεφαλή το 2023, με 25.471 πωλήσεις, όμως το Dodge είναι πολύ κοντά (24.275 μονάδες) και το «καμάρι» μαζεύει τη διαφορά, έστω κι αν απέχει περίπου 8.000 ταξινομήσει από τη ‘Stang (17.337 ταξινομήσεις).

Η μάχη των τριών τους κατά πάσα πιθανότητα είναι η τελευταία με βενζινοκινητήρες και V8, καθώς Challenger και Camaro έχουν ήδη ανακοινωθεί πως θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά στις επόμενες γενιές τους.

Get it on Google Play Download on the App Store