Πιο γεροδεμένο look για το νέο Renault Captur

Το Renault Captur 2ης γενιάς στέκει στις υψηλότερες θέσεις των πωλήσεων εδώ και 4 χρόνια, από όταν δηλαδή πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά. Επειδή, όμως, κουβαλάει μια τετραετία στην πλάτη του, αλλά και κυρίως ο ανταγωνισμός ανανεώνεται συνεχώς, μέσα στο 2024 θα δεχθεί το απαραίτητο φρεσκάρισμα.

Οι συνάδελφοι στο Kolesa.ru οραματίστηκαν τη μορφή του νέου Captur, η οποία επιβεβαιωμένα θα έχει επιρροές από το Megane E-Tech. Κυρίως μπροστά, καθώς οι Γάλλοι έχουν δείξει πως εκεί επικεντρώνουν την προσοχή τους στα facelifts (βλέπε Clio). To ανανεωμένο Captur, λοιπόν, παρουσιάζεται εντελώς διαφορετικό και πολύ πιο επιβλητικό στο εμπρός μέρος, με μακρόστενα φωτιστικά σώματα και ολοκαίνουργια μάσκα, συνοδευόμενα από αιχμηρά LED στον γεμάτο ακμές προφυλακτήρα – όλα τους στοιχεία που πηγάζουν από το ηλεκτρικό Megane. Πίσω, αντίθετα, η κατάσταση είναι πολύ πιο συγκρατημένη, φιλοξενώντας μόνο νέα γραφικά στα φανάρια. Η αλλαγή στο μπροστινό αναμένεται να αυξήσει ελαφρώς το μήκος, δίχως ωστόσο να πάει πολύ πάνω από τα 4.227 χλστ. του σημερινού.

Ανάλογη σταθερότητα αναμένουμε και στη γκάμα των κινητήρων, όπου οι 1.0 TCe/TCe LPG, 1.3 TCe, 1.5 dCi και οι υβριδικές εκδοχές (full και plug-in) θα συνεχίσουν κανονικά την πορεία τους. Υπάρχει, βέβαια, η πιθανότητα κατάργησης του ντίζελ, αλλά προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται κάτι από τους Γάλλους. Ούτε ακριβή ημερομηνία παρουσίασης δίνουν, αλλά λογικά το νέο Captur θα εμφανιστεί στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

Get it on Google Play Download on the App Store