Πιο αισθησιακή όλων των SUV η Alfa Romeo Milano

Η Alfa Romeo Milano βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εξέλιξης, με τους Ιταλούς να ετοιμάζουν το έδαφος (και την αγορά) για το πιο αισθησιακό SUV – σίγουρα του B-Segment, όπου θα δραστηριοποιηθεί το μοντέλο, όσο και ανεξαρτήτου κατηγορίας.

Οι άνθρωποι του Kolesa.ru σπεύδουν να ζωγραφίσουν ψηφιακά τη μορφή της Μιλανέζας, η οποία θα απέχει παρασάγγας από τις Tonale, Stelvio και Giulia. Η σχεδίαση ακολουθεί ριζικά διαφορετικά μονοπάτια από ό,τι μας έχουν συνηθίσει οι Ιταλοί μπροστά, με ένα «πρόσωπο» εντυπωσιακά επιθετικό και τρομερά αιχμηρά φωτιστικά σώματα, που πλαισιώνουν τον -μαύρο ματ, στη συγκεκριμένη έκδοση- θυρεό της Alfa. Όπως βλέπουμε από τα καλύμματα στις ζάντες, η αεροδυναμική παίζει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση των γραμμών. Κάτι που φαίνεται και στο πίσω μέρος, όπου πάνω από τα -εξίσου επιθετικά σχεδιασμένα- φανάρια αναλαμβάνει τη ροή του αέρα spoiler από άκρη σε άκρη του αμαξώματος, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με το κλασικό στην οροφή.

Κατά τα λοιπά ισχύουν οι πληροφορίες όπως σας τις έχουμε παραθέσει ως τώρα. Η βάση της Milano ακόμα δεν αναφέρεται, αλλά κατά πάσα βεβαιότητα θα μοιράζεται πλατφόρμα και μηχανικά μέρη με το Jeep Avenger (και το νέο Fiat 600) εξ ου και η ηλεκτρική του φύση. Οι διαστάσεις αναμένονται στα ίδια επίπεδα με το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023», ήτοι λίγο πάνω από τα 4,1 μέτρα μήκος, γύρω στα 1,8 μέτρα πλάτος και 2,5 μέτρα σε μεταξόνιο. Πρώτο και καλύτερο, πάντως, θα βγει στην αγορά το ηλεκτρικό σύνολο των 156 ίππων και η μπαταρία των 54 kWh. Επίσης όπως τα Avenger και 600, η Milano θα προσφέρεται και με κινητήρες εσωτερικής καύσης, σε απλή και υβριδική μορφή. Δεδομένου ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP, ο τρικύλινδρος 1.200άρης βενζινοκινητήρας των 100 και 130 ίππων είναι σίγουρος για το μηχανοστάσιο.

Get it on Google Play Download on the App Store