«Πιλότος» έβγαλε ολική MiG-29 με VW Touran!

Στο «Die Hard 4.0» ο John McLane καταστρέφει ένα μαχητικό ελικόπτερο με ταξί. Λίγο αργότερα, καταρρίπτει μαχητικό αεροσκάφος με νταλίκα. Ένας Ουκρανός αξιωματικός της εγχώριας Πολεμικής Αεροπορίας αποφάσισε να τον μιμηθεί άθελά του, με «όπλο» το VW Touran του!

Το πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στην αεροπορική βάση Vasylkiv, λίγο έξω από το Κίεβο. Ο αξιωματικός, του οποίου η ειδικότητα και ο βαθμός δεν ανακοινώνονται, κατάφερε να μη δει ολόκληρο μαχητικό αεροσκάφος και έπεσε πάνω του, τη στιγμή που ρυμουλκούνταν καθ’ οδόν για το υπόστεγο. Το Touran χτύπησε το Mikoyan MiG-29 ακριβώς στους στροβιλοκινητήρες, προκαλώντας πυρκαγιά που λέγεται ότι κατέστρεψε το αεροσκάφος των 20 εκατ. δολαρίων ολοσχερώς (από τις φωτογραφίες δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, πάντως)! Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας, πριν το συμβάν, αριθμούσε 35 Mig. Κάποια λίγα, είχαν υποβληθεί σε πρόγραμμα αναβάθμισης το 2017. Αυτό που έβγαλε ολική το MPV της VW, άνηκε σε αυτή την επίλεκτη παρτίδα.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο οδηγός του Touran είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και, αρκετά κυριολεκτικά, δεν έβλεπε μπροστά του. Πέρα από τη σύγκρουση με το αεροσκάφος, οι Ουκρανοί καλούνται να διερευνήσουν και το λόγο που αποφάσισε να διασχίσει την πίστα με το προσωπικό του αυτοκίνητο, μέχρι τελικά να καταλήξει στο πίσω μέρος του Mig. Από πλευράς σωματικών βλαβών, τη γλίτωσε με ελαφρά τραύματα σε κεφάλι και στήθος. Το στρατοδικείο που τον περιμένει, αντίθετα, αναμένεται πολύ βαρύ…

Get it on Google Play Download on the App Store