Πατέντα για τις μάσκες στο αυτοκίνητο (+video)

Οι μάσκες έχουν γίνει τα νέα αρωματικά δεντράκια στους καθρέπτες των αυτοκινήτων. Τις περισσότερες φορές τiw βλέπουμε σε παρκαρισμένα, ωστόσο και εν κινήσει πολλοί οδηγοί που δεν χρειάζεται να τη φοράνε ή δεν αντέχουν να το κάνουν όλη την ώρα, την κρεμάνε στον κεντρικό καθρέπτη.

Έχουμε αναλύσει διεξοδικά το πόσο ανθυγιεινή είναι αυτή η κίνηση. Σήμερα, θα ρίξουμε μια ματιά στη λύση που προτείνει το CarMasKeeper. Μια απλή εφαρμογή, που απομακρύνει τη μάσκα από τον καθρέπτη και την προσαρμόζει στα σκιάδια. Το CarMasKeeper αποτελείται από δυο πιαστράκια, που τοποθετούνται στο εσωτερικό του σκιάδιου. Στην εξωτερική τους μεριά έχουν τέσσερις υποδοχές, στις οποίες πιάνουν τα λάστιχα της μάσκας. Η τελευταία τοποθετείται με το μέρος που ακουμπάει στο πρόσωπο προς τα μέσα, αφήνοντας την εξωτερική μεριά ελεύθερη για τις υφασμάτινες ή τις N95, που έχουν εξογκώματα. Στις απλές χειρουργικές, η τοποθέτηση γίνεται όπως θέλει ο επιβάτης.

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα μέχρι να κρυφτούν οι μάσκες στο εσωτερικό των σκιαδίων. Σε κάθε ενδεχόμενο, η τοποθέτηση γίνεται χωρίς να ακουμπούν τα χέρια κάτι άλλο, πέρα από τα λάστιχα. Προς το παρόν, όμως, το CarMasKeeper δεν διατίθεται στην αγορά. Για να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια προς μαζική παραγωγή, απαιτούνται 9.363 δολάρια (7.789 ευρώ). Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί οι 2.609 δολάρια (2.170 ευρώ). Αν θέλετε κι εσείς να ενσωματώνετε τη μάσκα στο σκιάδιο, μπορείτε να μπείτε εδώ και να καταθέσετε τον οβολό σας, ώστε να μπει σε παραγωγή η πατέντα.

Get it on Google Play Download on the App Store