Πάει για SUV το νέο Opel Manta;

Η Opel είχε επιβεβαιώσει πέρσι πως θα έφερνε στην παραγωγή το πρωτότυπο Manta GSe, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμό στους φίλους της. Παρόλα αυτά, λεπτομέρειες για το αν η τελική μορφή θα ήταν όντως όπως του concept car ή διαφορετική, δεν είχαν δοθεί. Αυτή η αμφιβολία έρχεται να ενταθεί από πληροφορίες εκ Γερμανίας, που κάνουν λόγο για αλλαγή του μοντέλου σε SUV.

Σύμφωνα με φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, και ειδικά από όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες εικόνες του επερχόμενου πρωτοτύπου Experimental, το Ρούσελχαϊμ σκέφτεται σοβαρά να παρεκκλίνει από τις ρετρό γραμμές του Manta GSe και τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού sportscar, προκειμένου να λανσάρει ένα νέο crossover. Τα renderings του  lars_o_saeltzer μας δείχνουν πώς θα μπορούσε να είναι ένα C-SUV με στοιχεία Manta, ενδεχομένως στη θέση του Grandland. Τα αυτοκόλλητα «GTE», η γραμματοσειρά στο «Manta» και τα διπλά φανάρια εμπρός-πίσω κάνουν τις απαραίτητες αναφορές στο παρελθόν, σε ένα σύγχρονο σύνολο όπου πρωταγωνιστεί η μάσκα Vizor μπροστά και οι μεγάλοι αεροδυναμικά σχεδιασμένοι τροχοί.

Η επιτυχία της Ford με το Puma και τη Mustang Mach-E, αλλά και η πρόθεσή της να παρουσιάσει ένα νέο SUV με το όνομα Capri, φαίνεται πως επηρεάζουν την οπτική των ιθυνόντων της Opel γύρω από την αναβίωση του Manta, κάνοντάς τους να στραφούν στη λύση του «παλιό όνομα-άλλη κατηγορία». Πιθανότερη επιλογή για πλατφόρμα είναι η ολοκαίνουργια STLA Medium της Stellantis, που υπόσχεται μέγιστη αυτονομία από 500 μέχρι άνω των 700 χλμ.

Το νέο Manta αναμένεται να λανσαριστεί το 2025, πλαισιωμένο από μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών Opel που θα περιλαμβάνει επίσης τα νέα Crossland και Insignia.

Get it on Google Play Download on the App Store