Ο χώρος του θεάματος χρησιμοποιείται κατά κόρον ως μέσο διαφήμισης. Εξυπακούεται πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν εξαιρούνται, με αυτοκίνητα να δίνουν μέχρι τα ονόματά τους σε σειρές («Viper» και «Cobra» στη δεκαετία του 90) πέρα από τους πρωταγωνιστικούς τους ρόλους ( «Ο ιππότης της ασφάλτου» και οι «Ντιουκς» τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα).
To Nissan 300ZX δεν συμμετείχε ποτέ ενεργά σε ταινία ή σειρά, ως δομικό στοιχείο της υπόθεσης. Περιστασιακά έκανε περάσματα σε διάφορα backgrounds, αλλά ποτέ στο επίκεντρο. Εκτός από το «Timecop» («Εισβολή στο παρελθόν» ο ελληνικός τίτλος). Την ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1994, όπου ο Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ υποδύεται τον Μαξ Γουόκερ. Έναν πράκτορα από το παρόν -και αργότερα, το μέλλον- που ταξιδεύει στο παρελθόν, προκειμένου να εμποδίσει έναν διεφθαρμένο πολιτικό (επίσης από το μέλλον) από το να το χειραγωγήσει (το παρελθόν) προς όφελος του και να σκοτώσει τη γυναίκα του (του Γουόκερ).
Σε μια σκηνή, λοιπόν, που μπήκε καθαρά για προωθητικούς λόγους, ο Γουόκερ φρενάρει έναν επίδοξο τσαντάκια με τη σήμα-κατατεθέν κλωτσιά του (κίνηση ορθότερα, καθώς δεν τον χτυπάει) και μια cheesy ατάκα, που «στάζει» 90’s. Το όλο σκηνικό, όλως «τυχαίως», διαδραματίζεται μπροστά σε ένα κατακόκκινο Nissan 300ZX, που λίγους μήνες πριν είχε ανανεωθεί.
Το ιαπωνικό sportscar εμφανίζεται στην οθόνη για 12 δευτερόλεπτα, τα 10 εκ των οποίων συνεχόμενα, χρόνο που προφανώς η φίρμα από τη Γιοκοχάμα χρυσοπλήρωσε. Το ίδιο ισχύει για την εταιρία ένδυσης και υπόδησης Wolverine, που μάλιστα παίρνει ένα ωραιότατο κοντινό 2 δλ. και συνολικό χρόνο 10 δλ. στην ίδια σκηνή. Αθάνατη τοποθέτηση προϊόντων από πριν 30+ χρόνια.