Ονειρική συλλογή με 90’s JDM «εργαλεία» (+video)

Ασχέτως ηλικίας και ερεθισμάτων, άπαντες διατηρούμε μια ιδιαίτερη σχέση με τη δεκαετία του 90. Θέλετε οι τάσεις της εποχής, η μουσική, η μόδα, οι κοινωνικές ζυμώσεις, οι αναμνήσεις που διατηρεί καθένας μας, τα 90’s έχουν εντυπωθεί στον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου. Εν πολλοίς, χάρις και στις τετράτροχες δημιουργίες που κυκλοφόρησαν τότε – ειδικά εκείνες που έγραφαν «JDM» στην ούγια.

Αν ξεκινήσουμε να απαριθμούμε τα αυτοκίνητα που μας «στοίχειωσαν» από τη δεκαετία του 90, ακόμα κι αν ξεχάσουμε αρκετά, θα τελειώσουμε αύριο. Μια χώρα ειδικά, βίωσε την τελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα ως τη χρυσή εποχή των σπορ αυτοκινήτων. Και αυτή δεν είναι άλλη από την Ιαπωνία! Δεν υπήρχε αυτοκινητοβιομηχανία από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου που να μην διέθετε τουλάχιστον δυο πόθους στην γκάμα της. Μπορεί σήμερα να φαντάζει όνειρο τρελό και απατηλό, όμως πριν 20-25 χρόνια μετρούσαμε πάνω από 20 JDM ονειρικά τετράτροχα, πάσης κατηγορίας, φιλοσοφίας και τιμής.

Αρκετά από αυτά βρίσκονται στο ίδιο μέρος, ως μέρος μιας απίστευτης συλλογής που βρίσκεται στη Χαβάη. Η «Αγία Τετράδα» των Nissan Skyline R34, Honda NSX, Toyota Supra MK4 και Mazda RX-7 FD είναι παρούσα, και μάλιστα σε βελτιωμένη εκδοχή. Κάθε αυτοκίνητο παρουσιάζεται «φτιαγμένο», τιμώντας την tuning παράδοση που τα ίδια έχτισαν. Το RX-7 είναι το λιγότερο ισχυρό, παρότι έχει 495 ίππους -και 6.2 V8 κινητήρα από Corvette- κάτω από το καπό. Ακολουθεί το πιο ακραίο εμφανισιακά όλων, το εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά του JGTC (Japanese Grand Touring Championship) NSX. Εδώ ο κινητήρας είναι ο 3.2 V6 της Honda, αλλά ενισχυμένος με δυο τούρμπο και απόδοση 630 ίππων. Το R34 βρίσκεται στην ίδια περιοχή ισχύος, με τον RB26DETT όχι ιδιαίτερα «πειραγμένο». Εκ διαμέτρου αντίθετη κατάσταση με τον 2JZ-GTE της Supra, ο οποίος έχει φτάσει στους 888 ίππους!

Τη συλλογή θα συμπληρώσει στο άμεσο μέλλον ένα Nissan Silvia S14, που αυτή τη στιγμή είναι στο στάδιο της ανακατασκευής, ενώ υπάρχει και ο «εξωσχολικός» παράγοντας του Tesla Model S, για τις καθημερινές μετακινήσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store