Ονειρική Lancia Delta S4 πωλείται για 850.000 ευρώ

 

Η Lancia μπορεί τα τελευταία χρόνια να χαροπαλεύει και να μένει ζωντανή χάρις στην ηρωική προσπάθεια του Ypsilon, ωστόσο παραμένει μια μάρκα με μεγάλη ιστορία και με μοντέλα που ακόμα και σήμερα αξίζουν μια περιουσία, ενώ στο άκουσμα του ονόματός τους προκαλούν ανατριχίλα.

Δείτε ακόμα: Αρχοντική Lancia Kappa Coupe 2.0 20V Turbo

Μία πολύ σπάνια εκπρόσωπος της φίρμας από το Τορίνο είναι η Delta S4 Stradale, η οποία κατασκευάστηκε μεταξύ 1985 και 1986 σε μόλις 200 αντίτυπα για να πάρει ομολογκασιόν το ομόνυμο αγωνιστικό αυτοκίνητο του Group B. Μεταξύ τους τα δύο αυτοκίνητα είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, όπως το σωληνωτό πλαίσιο, τα συνθετικά πάνελ του αμαξώματος, η τετρακίνηση και ο κεντρικά τοποθετημένος κινητήρας.

Στην πολιτική S4 το twincharged (τούρμπο και κομπρέσορας) 1.800άρι μοτέρ είχε απόδοση 250 ίππων (έναντι τουλάχιστον 500 στο αγωνιστικό) και ροπή 291 Nm, τα οποία επιτάχυναν το ιταλικό «όπλο» στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6 δλ. και μέχρι τα 225 χλμ./ώρα της τελικής.

Διαβάστε επίσης: Το Fiat 128 του Μαραντόνα βρέθηκε σε κοτέτσι!

Η συγκεκριμένη και υπερσπάνια Delta, μας έρχεται από το 1985 και με 11.802 χλμ. στο οδόμετρο. Τα τελευταία 10 χρόνια παραμένει φυλασσόμενη σε κλειστό και κλιματιζόμενο γκαράζ, βγαίνοντας μόνο για στατικές παρουσίες σε εκθέσεις ιστορικών. Εννοείται διατηρείται σε κατάσταση καινούργιο και είναι σχολαστικά συντηρημένη, με όλες τις απαραίτητες έγγραφες αποδείξεις. Η τιμή ανέρχεται στις 850.000 ευρώ και βρίσκεται στην Ισπανία, για όποιον του περισσεύει σχεδόν 1 εκατομμύριο.

Get it on Google Play Download on the App Store