Οι πρώτες τιμές του νέου Fiat Topolino

Οι Ιταλοί μας επεφύλασσαν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη στις αρχές Ιουλίου, όταν λανσάρισαν τη σύγχρονη εκδοχή του ιστορικού Topolino. Η Fiat πήρε το Citroen Ami, το γέμισε νοσταλγικά χαρακτηριστικά και δημιούργησε την απόλυτη «κάψουλα» ευφορίας για την πόλη. Το ίδιο συναίσθημα θέλει να προκαλέσει το μικρό από το Τορίνο, με τις τιμές του.

Η Fiat ανακοίνωσε τον τιμοκατάλογο του σύγχρονου Topolino για την εγχώρια αγορά, τοποθετώντας το βασικό κόστος κτήσης στις 7.544 ευρώ. Ήδη έχουν κατατεθεί 10.000 προπαραγγελίες, με το χρόνο αναμονής να φτάνει τους 19 μήνες! Κι αυτό παρότι η ιταλική εταιρία απλοποιεί όσο μπορεί τη διαδικασία, προσφέροντας το Topolino μόνο σε ένα χρώμα (το φιστικί Vita Green), αποκλειστικά με τους ρετρό τροχούς και εσωτερικό δίχως έξτρα. Όποιος θέλει να εξατομικεύσει το Topolino του, μπορεί να το κάνει επιλέγοντας μέσα από μια ευρεία γκάμα αξεσουάρ, που περιλαμβάνουν χρωμιωμένους καθρέπτες, επενδύσεις καθισμάτων που χρησιμοποιούνται και σαν πετσέτα, ανεμιστηράκι στο ταμπλό, αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή, γυάλινη ηλιοροφή, αφαιρούμενες πόρτες και το Dolcevita Box (τη βαλίτσα εξωτερικά στο πίσω μέρος).

 

Εναλλακτικά, η ιταλική αντιπροσωπεία προσφέρει ένα ιδιαίτερα δελεαστικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Κατόπιν προκαταβολής 2.582 ευρώ, το υπόλοιπο καταβάλλεται σε 48 μήνες και δόση 39 ευρώ – ποσό που αντιστοιχεί ακριβώς στο ισοδύναμο της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, για τα ιταλικά ΜΜΜ.

Το μικροσκοπικό EV έχει μήκος 2,53 μέτρων και εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 8 ίππων, που αντλεί ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου 5,5 kWh. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 45 χλμ./ώρα, την ώρα που η μέγιστη αυτονομία σε αστικό κύκλο φτάνει τα 75 χλμ. Όπως το αδερφό Ami, έτσι και το Topolino  μπορεί να οδηγηθεί από έφηβους 16 ετών χωρίς δίπλωμα.

Η Fiat ανακοίνωσε ότι τόσο η ανοιχτή όσο και η κλειστή έκδοση του νέου Topolino θα είναι επίσης διαθέσιμες για παραγγελία στη Γαλλία και τη Γερμανία, μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Get it on Google Play Download on the App Store