Οι Mercedes-AMG παίζουν και διδάσκουν στα χιόνια

Η Σουηδία εκτός από τρομερός χειμερινός προορισμός, αποτελεί ιδανικό πεδίο δοκιμών για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Mercedes-AMG συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, μέσα από το πρόγραμμα G-Class Winter Expedition.

Η τετραήμερη χειμερινή περιπέτεια G-Class ξεναγεί τους ιδιοκτήτες AMG μεταξύ των πόλεων Arvidsjaur και Kirunam, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα τουριστικά μονοπάτια και να δοκιμάσουν τις εκτός δρόμου δυνατότητες της G-Class, μαζί με τις «χορευτικές» ικανότητες των περισσότερων μοντέλων AMG. Παράλληλα προσφέρονται νυχτερινές εξορμήσεις με snowmobile και διαμονή στο διάσημο ξενοδοχείο από πάγο, έναντι 9.390 ευρώ. Η Mercedes-AMG ωστόσο θεωρεί πως το Winter Expedition έχει να κάνει περισσότερο με την οδήγηση.

Οι σκληροπυρηνικοί ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν το παραδοσιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης της AMG, που λαμβάνει χώρα στην παγωμένη λίμνη Galtisjaure κοντά στο Arjeplog. Ο πάγος φτάνει τα 60 χλστ. πάχους και προσφέρει διαδρομές με ποικίλες χαράξεις, συμπεριλαμβανομένου μιας μικρογραφίας του Nurburgring, δίνοντας τη δυνατότητα για εξερεύνηση των ορίων πέρα από εκείνα της πρόσφυσης.  Τα μαθήματα διαρκούν από τρεις έως πέντε ημέρες και είναι ανοιχτά σε όλους τους οδηγούς, ανεξαρτήτως επιπέδου δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Οι καλύτεροι μαθητές, πάντως, αποκτούν τη δική τους ομάδα εκπαιδευτών, που χρησιμοποιούν πλήρη ανάλυση δεδομένων και βίντεο για τη βελτίωση της τεχνικής.

 

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται εξαρτώνται από το επιλεγμένο πρόγραμμα, αλλά το γκαράζ περιλαμβάνει τα πάντα: από την A 45 S και τη νέα C 63 S, μέχρι την SL 63 και φυσικά τη G 63. Οι τιμές ξεκινούν από 2.090 ευρώ για το βασικό τριήμερο μάθημα, φτάνοντας έως τις 12.490 ευρώ  για την πλήρη εμπειρία Pro Plus.

Get it on Google Play Download on the App Store