Οι Ιάπωνες λαχταρούν πισωκίνητο νέο Mazda6

H Mazda ετοιμάζεται να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό στο λανσάρισμα του επόμενου 6, καθώς το προορίζει για μιας πρώτης τάξεως λιμουζίνα με εξακύλινδρα μοτέρ και κίνηση στους πίσω τροχούς.

Η φημολογία καλύπτει την περιρέουσα ατμόσφαιρα του ιαπωνικού μεσαίου από το καλοκαίρι του 2019, όμως όσο περνάει ο καιρός τόσο πληθαίνουν οι φωνές που τείνουν να την επιβεβαιώσουν. Ήδη από το 2021 είχαμε το πρώτο «κρούσμα», για να έρθει πέρσι το «σκωτζέζικο ντους». Από τη μία είχαμε δημοσιεύματα που ενέτειναν αυτή την αίσθηση, από την άλλη ιθύνοντες της εταιρίας να δηλώνουν πως το project δεν προχώραγε. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε περαιτέρω ενημέρωση, όμως έρχεται τώρα το Best Car να μας ξαναφτιάξει τη διάθεση.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, τα αφεντικά της Mazda είναι και πάλι «ζεστοί» στο ενδεχόμενο πισωκίνητου νέου 6αριού! Μια αλλαγή στάσης που προέκυψε από τη μεγάλη επιτυχία, που γνωρίζουν τα SUV της φίρμας από τη Χιροσίμα. Τα CX-60 και CX-90 σπάνε ταμεία στην Αμερική, την ίδια ώρα που τα CX-30 και CX-5 τα πάνε απρόσμενα καλά στην Ευρώπη. Όσο τα SUV της Mazda πουλάνε, τόσο δημιουργούνται αποθεματικά ρευστότητας, τα οποία με τη σειρά τους καθιστούν εφικτή την εξέλιξη του νέου 6. Και μάλιστα με διαφορετικό προσανατολισμό από ό,τι σήμερα.

 

Η Mazda θέλει να αλλάξει τη διάταξη και τη μετάδοση της κίνησης, ώστε να έρθει πιο κοντά στην premium κατηγορία. BMW, Mercedes, Lexus και Genesis ακολουθούν όλες την πισωκίνητη οδό στα μεσαία τους μοντέλα, με τη «Zoom Zoom» φιλοσοφία να θέλει να μπει σφήνα στοχεύοντας πρωτίστως στις δυο τελευταίες. Η έκδοση παραγωγής θα αντλεί επιρροές από το Vision Coupe (φωτογραφίες του οποίου βλέπουμε), που παρουσιάστηκε στην Έκθεση του Τόκιο προ τετραετίας και άφησε το κοινό με το στόμα ανοιχτό.

Η πλατφόρμα και οι κινητήρες είναι έτοιμοι, από το CX-60. Πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, σύνολα βενζίνης, ντίζελ και plug-in υβριδικό, από 200 έως 328 άλογα. Ό,τι πρέπει για μια δυναμική λίμο, δηλαδή. Το «ΟΚ» από τη Mazda απομένει.

Get it on Google Play Download on the App Store