Ο πρόεδρος της Toyota «λιώνει» το GR Yaris (+video)

Οι CEO συνήθως χαρακτηρίζονται από το «ξύλινο» και γραφειοκρατικό ύφος, την έφεση στις δημόσιες σχέσεις και την εμμονή με τους αριθμούς. Αυτός της Toyota αναπόφευκτα πρέπει να ασχολείται με τα δυο τελευταία, λόγω θέσης, αλλά «γραφιά» σίγουρα δεν μπορείς να τον αποκαλέσεις.

Ο Akio Toyoda είναι από τους πιο δραστήριους επικεφαλής αυτοκινητοβιομηχανίας, συμμετέχοντας ενεργά σε αγώνες και απολαμβάνοντας στην πράξη τα πιο «γευστικά» προϊόντα της εταιρίας του. Το GR Yaris συγκαταλέγεται αναμφίβολα στην κορυφή του μενού της Toyota, με τον Toyoda να μη χάνει την ευκαιρία για παιχνίδια στα πλαίσια προωθητικού event για το νέο αγωνιστικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Το Yaris Rally1 καλείται να συνεχίσει τις επιτυχίες του WRC, ξεκινώντας από την εξαΰλωση ελαστικών για χάρη του promotion.

Ο 65χρονος Ιάπωνας πήρε θέση, πίσω από το τιμόνι της αγωνιστικής εκδοχής του GR Yaris. Κι όχι μόνο πήρε θέση, αλλά το ευχαριστήθηκε με την ψυχή του! Ο Toyoda άρχισε να «σβουρίζει» με το τετρακίνητο hot hatch, αφήνοντας το σημάδι του μέσω των τεσσάρων ελαστικών, του συστήματος τετρακίνησης GR-Four και των 272 ίππων του 1.600άρη τρικύλινδρου τούρμπο κινητήρα. Όταν, δε, μπήκε στην εξίσωση και το Rally1, τότε η κάπνα από την καμένη silica άρχισε να θυμίζει αθηναϊκό νέφος.

Get it on Google Play Download on the App Store