Nismo: «Δεν θα γίνουμε ηλεκτρική μάρκα»

Ο ερχομός του Ariya Nismo έβαλε «ψύλλους στα αυτιά» πολλών φίλων των γρήγορων Nissan, ωστόσο οι Ιάπωνες βάζουν τα πράγματα στη θέση τους. Άλλο να έχεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη γκάμα σου, άλλο να έχεις μόνο τέτοια.

Κάπως έτσι τοποθετήθηκε ο επικεφαλής παγκόσμιων προϊόντων της Nissan, Pierre Loing, ξεκαθαρίζοντας ότι η Nismo δεν πρόκειται να μετατραπεί σε EV μάρκα: «Δεν έχουμε στόχο να γίνουμε αποκλειστικά ηλεκτρικοί. Τα περισσότερα μοντέλα μας θα είναι εξηλεκτρισμένα στην Ευρώπη, καθώς με το Euro 7 είναι εξαιρετικά πολύπλοκο να μην έχεις τέτοια γκάμα. Άλλο αυτό, όμως, άλλο να προσφέρεις μόνο ηλεκτρικά. Η αγορά των EVs είναι χαοτική. Αν με ρωτούσατε πριν 3 χρόνια, η απάντηση μάλλον θα ήταν διαφορετική. Οι κατασκευαστές οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα της αγοράς», δήλωσε ο Loing σε βρετανικά Μέσα.

Τα υβριδικά E-Power μπαίνουν στο κάδρο της Nismo, ακριβώς λόγω της αγοράς. Σύμφωνα με τον Loing, πάνω από το 50% των Qashqai που πωλούνται στην Ευρώπη είναι E-Power, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στο X-Trail εκτινάσσεται στο 80%! Λογικό κι επόμενο, λοιπόν, να εξελίξει η Nismo ανάλογες εκδόσεις. Όσο για το ενδεχόμενο πιο ήπιων παραλλαγών «Nismo-Line», κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων AMG, ST και S στις Mercedes, Ford και Audi αντίστοιχα; «Κάποια στιγμή, μπορεί. Αυτή τη στιγμή προέχει να επανατοποθετήσουμε τη μάρκα στην Ευρώπη, με αυτοκίνητα που εμπνέουν και πουλάνε σε αξιοπρεπείς αριθμούς. Οι φίλοι μας από το λογιστήριο θέλουν να γίνει γρήγορα, αλλά πρέπει να προετοιμάσουμε το έδαφος».

Get it on Google Play Download on the App Store