Μοναδικό VW Polo βάζει χρώμα στην «Blue Monday»

Η σημερινή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θεωρείται η πιο καταθλιπτική μέρα για το 2021, όχι γιατί έγινε κάτι, αλλά γιατί είναι «Blue Monday». Η τρίτη Δευτέρα του χρόνου θεωρείται από επιστήμονες της Μεγάλης Βρετανίας ως η μέρα που οι άνθρωποι έχουν τα πιο πολλά μελαγχολικά συναισθήματα, από όποια άλλη μέρα του έτους. Οι λόγοι είναι ο μελαγχολικός καιρός, τα Χριστούγεννα που πέρασαν και τα λιγότερα χρήματα στο πορτοφόλι μας.

Η ονομασία αυτή (Blue Monday) προήλθε από τη βρετανική ταξιδιωτική εταιρία Sky Travel και ανακοινώθηκε το 2005. Τότε λοιπόν, η VW για να βάλει χρώμα στη μελαγχολική αυτή μέρα παρουσίασε το πολύχρωμο Polo Harlekin (Αρλεκίνος), το οποίο αναβίωσε σήμερα η VW Ολλανδίας. Ωστόσο, πρόκειται για ένα και μοναδικό μοντέλο, εν αντιθέσει με τον πρόγονό του που κατασκευάστηκε σε 3.100 αντίτυπα.

Πριν από 26 χρόνια, η VW ξεκίνησε την παραγωγή 1.000 τετράχρωμων Polo με την ονομασία Harlekin. Αυτές οι εκδόσεις παραγωγής ονομάστηκαν Harlekin γιατί οι αρλεκίνοι είναι χαρούμενοι, ακροβατικοί, κάπως άτακτοι και πολύχρωμα ντυμένοι, από την ιταλική commedia dell’arte. Η παραγωγή του Polo Harlekin ήταν από μόνη της ένα έργο τέχνης. Για ένα Harlekin, η Volkswagen παρήγαγε αρχικά τέσσερα κανονικά Polo στα χρώματα μπλε, κόκκινο, κίτρινο και πράσινο μέντας. Μετά ανταλλάσσονταν μέρη του αμαξώματος όπως καπό, πίσω πόρτα, πλαϊνές πόρτες, εμπρός φτερά, προφυλακτήρες και καθρέφτες. Το βασικό χρώμα του Harlekin είναι το χρώμα της οροφής, των μασπιέ και του χώρου του κινητήρα.

Το one-off νέο Polo Harlekin βασίζεται σε κόκκινο αμάξωμα, όμως όπως και ο πρόγονός του έχει ακριβώς τις ίδιες αποχρώσεις σε προφυλακτήρες, πόρτες, φτερά και καπό. Η αρχική ιδέα των πολλών χρωμάτων σε ένα αμάξωμα είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά το 1964 σε μια διαφήμιση του Beetle, για να δείξει πόσο εύκολα μπορούσε να γίνει ανταλλαγή των πάνελ του αμαξώματος, από διαφορετικά έτη κατασκευής. Επίσης, το 1996 και το Golf είχε διατεθεί ως Harlekin στις Η.Π.Α., σε 246 αντίτυπα.

Get it on Google Play Download on the App Store