Μοναδικό «πεφωτισμένο» ρεκόρ από 796 Suzuki Jimny

Ρεκόρ Γκίνες υπάρχουν για ό,τι μπορείς να φανταστείς. Όταν ακούς πως ένα τέτοιο έσπασε από σχεδόν 800 Suzuki Jimny, υποψιάζεσαι πως κάτι ιδιαίτερο αφορά. Και μόνο το γεγονός ότι μαζεύτηκαν τόσα Jimny στο ίδιο σημείο, είναι ξεχωριστό. Τι κορυφαία επίδοση, όμως, κατάφεραν να πετύχουν;

Τα 796 Jimny που συγκεντρώθηκαν στο φετινό Jimny Gathering, στη Νότιο Αφρική, συγχρονίστηκαν μεταξύ τους στην ενεργοποίηση των προβολέων τους. Οι οδηγοί και των 796 αυτοκινήτων άναψαν ταυτόχρονα τα φώτα, πετυχαίνοντας αυτό το ιδιότυπο Ρεκόρ Γκίνες. Οι κανόνες επέτρεπαν ένα διάστημα 5 δευτερολέπτων για να ανάψουν όλα τα φώτα μαζί, οπότε δεν μιλάμε για τον απόλυτο συγχρονισμό μεταξύ των σχεδόν 800 οδηγών. Και πάλι, όμως, δεν παύει να είναι μια πρωτότυπη καταγραφή. Σίγουρα πάντως οι κάτοχοι των Jimny (και των Samurai, άλλο που σε κάποιες αγορές λεγόταν Jimny) περισσότερο ευχαριστήθηκαν τις βόλτες στα βουνά Maluti, τα παραμυθένια τοπία και τις εκτός δρόμου διαδρομές.

Ο Ιάπωνας εξάλλου φημίζεται για την έφεσή του στο off roading, με το βοηθητικό κιβώτιο, τους άκαμπτους άξονες και τα μπλοκέ διαφορικά (κέντρο και πίσω) να αξιοποιούν κάθε ικμάδα ισχύος του ατμοσφαιρικού 1.500άρη, άσχετα που δεν υπερβαίνει τα 102 άλογα και 130 Nm. Αρκετά από τα Jimny στη μάζωξη ήταν βελτιωμένα, τουλάχιστον εμφανισιακά και από πλευράς εκτός δρόμου ικανοτήτων (κιτ ανύψωσης, bull bars κλπ). Λογικά κάποια θα είχαν παραπάνω άλογα κάτω από το μηχανοστάσιο, καθώς ο 1.5 VVT πηγαίνει στους 110 ίππους με ένα Φ.Π.Ε. (φίλτρο-πρόγραμμα-εξάτμιση).

Get it on Google Play Download on the App Store