Mercedes EQE σώζονται από το καμένο πλοίο (+video)

Στις 25 Ιουλίου 2023 το Κέντρο Ακτοφυλακής της Ολλανδίας, έλαβε σήμα από το φορτηγό πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων Fremantle Highway για φωτιά. Ευτυχώς δεν βυθίστηκε και μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε να σωθεί και να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Eemshaven (Ολλανδία). Ωστόσο από τα σχεδόν 4.000 αυτοκίνητα που μετέφερε, λίγα δεν κάηκαν ή δεν υπέστησαν ζημιές γενικότερα.

Αναφέρεται ότι μόνο τέσσερα από τα δώδεκα καταστρώματα γλίτωσαν από τη φωτιά. Τώρα οι εργασίες διάσωσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα λιγότερο «λαβωμένα» αυτοκίνητα και αυτά που δεν έπαθαν καμία ζημιά. Η εταιρία που είναι υπεύθυνη για το έργο δήλωσε «Δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των κατεστραμμένων αυτοκινήτων ή τον τύπο κίνησης τους».

Όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο, φαίνεται ότι διασώθηκαν εκατοντάδες μοντέλα BMW και Mercedes, τόσο με θερμικούς κινητήρες, όσο και ηλεκτρικά. Επίσης βλέπουμε στο δεύτερο βίντεο μια «καπνισμένη» EQE να βαπτίζεται σε μια δεξαμενή με νερό και κατόπιν να μεταφέρεται με φορτηγό, όπως έχει γίνει και με άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Get it on Google Play Download on the App Store