Mercedes Ε-Class με 230.000 χλμ. είχε τελικά 1,6 εκατ.!

Τα γυρισμένα κοντέρ αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες -αν όχι την απολύτως μεγαλύτερη- πληγές στην αγορά των μεταχειρισμένων. Βλέπεις αυτοκίνητο με 200.000 χλμ. κι αν το ψάξεις (που πρέπει, αυτονόητα πράγματα), μπορεί να βρεις ότι στην πραγματικότητα έχει τα τριπλά ή τετραπλά. Κατάσταση που βέβαια, δεν μαστίζει μόνο την Ελλάδα. Ακόμα και στη Γερμανία μπορεί να την πατήσεις, και μάλιστα με πολύ ακραία παραδείγματα. Πάμε να δούμε μια «παιδούλα» Mercedes E-Class, που τελικά αποδείχτηκε ότι είχε κάνει βόλτα τον πλανήτη.

Mercedes με εκατοντάδες χιλιάδες, ή ακόμα και εκατομμύρια χιλιόμετρα υπάρχουν αρκετές, ιδίως ντίζελ W124. Γενικά οι πετρελαιοκίνητες κυρίες από τη Στουτγκάρδη είθισται να «τρώνε» τους δρόμους, κυρίως λόγω της θητείας πολλών εξ αυτών ως ταξί. Και από αυτοκινητιστές να μη χρησιμοποιούνται πάντως, κυκλοφορούν πολλές με αμέτρητο φόρτο στην πλάτη. Μια από αυτές είναι η W212 (S212 ακριβέστερα, γιατί είναι station wagon) που βλέπουμε, άλλο που το κοντέρ της δεν το δείχνει. Η εικονιζόμενη E-Class Estate αγοράστηκε πριν λίγο καιρό στη Γερμανία, έναντι 7.500 ευρώ, ως μοντέλο του 2010 με 232.000 χλμ. Ελάχιστα για αυτοκίνητο 14ετίας, ειδικά ντίζελ Mercedes. Η εικόνα της έδειχνε σημάδια φθοράς σε κάποια σημεία, αλλά όχι τόσο ώστε να βάλει σε υποψίες τον αγοραστή. Ή όχι τόσο, όσο θα έπρεπε να κάνει ο αναλογικά μικρός αριθμός του χιλιομετρητή.

Λίγο πάνω από 16.500 χλμ. ετησίως δεν είναι τίποτα για E300d, αλλά παράλληλα ακούγονται πολύ καλά για να είναι αλήθεια. Η σύνδεση του αυτοκινήτου με το κατάλληλο διαγνωστικό της Mercedes, που διαβάζει τα δεδομένα από τους εγκεφάλους του οχήματος, αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα. Η ανθρακί E-Class, λοιπόν, τελικά έχει 1.609.343 χλμ.! Το 8πλάσιο σχεδόν από ό,τι έλεγε ο πωλητής, όταν τη «φόρτωσε» στον ανυποψίαστο αγοραστή. Βέβαια μπορεί να μην έχει τόσα πολλά, καθώς οι Mercedes έχουν την τάση να κάνουν reset τα χιλιόμετρα στους χάρτες του εγκεφάλου σε ένα δεδομένο αριθμό (άλλες στις 880.000 χλμ., άλλες στα 1,6 εκατ. χλμ.) όταν κάποιος πάει να πειράξει τον χιλιομετρητή. Οπότε σίγουρα η συγκεκριμένη έχει γυρισμένο κοντέρ, αλλά ενδέχεται στο φινάλε να μην είναι τόσα πολλά.

Get it on Google Play Download on the App Store