Με τεχνολογία e-tron τα νέα Audi A6/A7

Στις αρχές του 2022 η Audi είχε παρουσιάσει το εκθαμβωτικό πρωτότυπο A6 Avant e-tron, ανοίγοντάς μας την όρεξη τόσο για το επόμενο A6 όσο και την ηλεκτρική εκδοχή του. Οι άνθρωποι του Kolesa.ru φέρνουν την άνοιξη, όταν και αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο Α6, νωρίτερα μέσω της ψηφιακής οδού.

Για την ακρίβεια όχι μόνο του A6, αλλά και του A7. Σύμφωνα με λεγόμενα από το Ίνγκολσταντ μεριά, το επόμενο A7 θα αφήσει πίσω του το fastback αμάξωμα και θα περάσει στο station wagon, λειτουργώντας ως η Avant εκδοχή του A6. Αντί δηλαδή να έχουμε A6 σεντάν και Avant, θα έχουμε A6 και A7. Το rendering του επερχόμενου γερμανικού μεγαλομεσαίου διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τις αιχμηρές του πρωτοτύπου Avant, όπως αποτυπώνονται μέσα από τα πολύ λεπτά LED φανάρια και μάσκα Singleframe μπροστά, τους αεροδυναμικούς τροχούς και την καμπύλη της οροφής στο πλάι, αλλά και την ενσωμάτωση/προσαρμογή των μετόπισθεν του e-tron GT για την ολοκλήρωση του ψηφιακού σχεδίου. Οι διαφορές σε σχέση με το σημερινό A6 είναι ορατές με μισή ματιά, καθώς το παραδοσιακό τεκτονικό τετράθυρο αμάξωμα δίνει τη θέση του σε μια αεροδυναμική estate διαρρύθμιση,

Από εκεί και πέρα, λίγες πληροφορίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την 6η γενιά του premium μεγαλομεσαίου από το Ίνγκολσταντ. Περισσότερα γνωρίζουμε για την ηλεκτρική εκδοχή του, μέσω του πρωτοτύπου A6 Avant e-tron. Η έκδοση παραγωγής αναμένεται να λανσαριστεί το 2024, μαζί με το νέο A6 και το A6 e-tron, και θα προσφέρεται τόσο σε πισωκίνητες, όσο και τετρακίνητες εκδοχές. Η κορυφαία έκδοση θα διαθέτει δυο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 475 ίππων και 800 Nm, [προσφέροντας επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση «σε κάτω από 4,0 δλ.», ενώ ακόμα και η βασική θα χρειάζεται λιγότερο από 7 δλ. για την ίδια μέτρηση.

Get it on Google Play Download on the App Store