Με κλήρωση πωλείται το Toyota GR Corolla

H Toyota έχει χτυπήσει «φλέβα χρυσού» με τα μοντέλα GR, καθώς τόσο το κορυφαίο Yaris όσο και το αντίστοιχο Corolla σημειώνουν απίστευτη εμπορική επιτυχία. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, ώστε σε κάποιες αγορές GR Corolla δεν μπορείς να αγοράσεις παρά με αίτηση ή κλήρωση. Ακόμα κι αν μιλάμε για την Ιαπωνία!

Η διαθεσιμότητα του κορυφαίου hot hatch από το Αΐτσι είναι αρκετά περιορισμένη, καθότι δεν ξεπερνά τα 500 κομμάτια ετησίως. Η αμερικανική αγορά, για παράδειγμα, θα πάρει 1.600 GR Corolla για το 2024. Η ιαπωνική μόλις 550. Κάτι φυσιολογικό βέβαια, καθώς συγκριτικά με την Ιαπωνία οι Η.Π.Α. είναι πολύ μεγαλύτερη αγορά. Και πάλι, όμως, μια 500άδα GR Corolla για τις εγχώριες ανάγκες είναι λίγα. Η Toyota το γνωρίζει, για αυτό και θα εφαρμόσει τη λύση της κλήρωσης ώστε να είναι όσο πιο δίκαιη η διανομή του μοντέλου στο αγοραστικό κοινό.

Από επιλογές, οι πελάτες στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου δεν έχουν πια ούτε το σκληροπυρηνικό Morizo, ούτε τη ματ βαφή Matte Gray. Στη θέση της δεύτερης συναντούν το νέο Blue Flame χρώμα, που αφορά και ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων (50 κομμάτια). Όπως στα GR Corolla όλου του κόσμου, έτσι και στο JDM ο 1.600άρης τρικύλινδρος τούρμπο αποδίδει 304 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 370 Nm στις 3.000-5.550 σ.α.λ., συνεργαζόμενος με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης GR-Four. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,9 δλ. και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα, αλλά δίχως τον περιοριστή έχει μετρηθεί και στα 260 χλμ./ώρα!

Όσοι τυχεροί περιληφθούν στην εκλεκτή κάστα των 550 GR Corolla, θα κληθούν να καταβάλλουν από τουλάχιστον 5,25 εκατ. γεν (33.404 ευρώ), όπως ορίζεται η βασική τιμή του μοντέλου στην Ιαπωνία.

Get it on Google Play Download on the App Store