Με 800 ίππους το supercar της Alfa Romeo!

Η αντίστροφη μέτρηση για το supercar της Alfa Romeo έχει και επίσημα ξεκινήσει. Οι Ιταλοί θα αποκαλύψουν το πολυαναμενόμενο υπεραυτοκίνητό τους στις 30 Αυγούστου, αφήνοντάς μας μέχρι τότε να «βράζουμε στο ζουμί μας». Ευτυχώς που υπάρχουν τα renderings και η φημολογία να μας δίνει ανάσες δροσιάς, αν και όταν ακούς πως η κορυφαία Alfa θα έχει 800 άλογα δεν πέφτει ούτε η θερμοκρασία, ούτε τίποτα.

Το θερμόμετρο πάει να σπάσει όχι μόνο από τον καύσωνα, αλλά και από το δημοσίευμα του ιταλικού Quattroruote, που ισχυρίζεται πως η υπέρτατη Μιλανέζα θα ξεπερνά σε ισχύ τις περισσότερες Ferrari! Σύμφωνα με τους Ιταλούς η super-Alfa θα βασίζεται στη Maserati MC20, δανειζόμενη το πάτωμα και τα περισσότερα μηχανικά μέρη από την πιο δυνατή «Τρίαινα» παραγωγής όλων των εποχών. Η MC20 κινείται από τον Nettuno 3.0 V6 twinturbo, με απόδοση 630 ίππων στις 7.500 σ.α.λ. και 730 Nm στις 3.000-5.500 σ.α.λ., τροφοδοτώντας τους πίσω τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Τα εξαρτήματα αυτά θα μεταφερθούν στο halo car της Alfa Romeo, αλλά με μια σημαντική προσθήκη.

Όπως αναφέρουν οι Ιταλοί συνάδελφοι, ο 3.0λιτρος διτούρμπινος V6 θα διαθέτει τη συνδρομή ηλεκτροκινητήρα στο supercar της Alfa, φτάνοντας συνολικά στους 800 ίππους! Για ροπή δεν λένε κάτι, αλλά αντιλαμβανόμαστε πως τα 1.000 Nm θέτουν ένα απόλυτα ρεαλιστικό όριο. Η φύση του ηλεκτροκινητήρα δεν αποσαφηνίζεται, αν δηλαδή θα τοποθετηθεί στον εμπρός άξονα (άρα θα είναι τετρακίνητη) ή θα συνδέεται στο στροφαλοφόρο άξονα, όπως οι μονάδες MGU-K ( Motor Generator Unit-Kinetic) των κινητήρων στη Formula 1. Το αυτοκίνητο εξάλλου έχει εξελιχτεί σε συνεργασία με την Sauber, οπότε η σχέση του με την κορωνίδα του motorsport είναι εξασφαλισμένη.

alfa romeo sauber

Get it on Google Play Download on the App Store