Lancia Fulvia δεν έχει κουνηθεί για 47 χρόνια!

Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα προκαλούν θλίψη σε όποιον λατρεύει τους τέσσερις τροχούς, ανεξάρτητα αν μιλάμε για κάποιο συλλεκτικό μοντέλο ή όχι. Ακόμα και στην εγκατάλειψη βέβαια, υπάρχει κλίμακα. Κάποια είναι τυχερά μέσα στην ατυχία και αφήνονται μεν στη μοίρα τους, αλλά σε κλειστό χώρο (αποθήκη, γκαράζ, αχυρώνας κλπ). Κάποια άλλα, αντίθετα, παρκάρονται μια φορά στο δρόμο ή σε χωράφι και απλά ξεχνιούνται εκεί. Η συγκεκριμένη Lancia Fulvia Berlina είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Η εν λόγω Ιταλίδα βρίσκεται στη μικρή πόλη Κονελιάνο, στην περιοχή της Βενετίας. Στο σημείο που τη βλέπουμε, βρίσκεται παρκαρισμένη από το 1974! Εδώ και σχεδόν 50 χρόνια δηλαδή, δεν έχει κουνήσει ρούπι! Υπό κανονικές συνθήκες, θα την είχε απομακρύνει γερανός. Η γκρίζα Fulvia, ωστόσο, έχει εξελιχθεί σε ατραξιόν της πόλης. Τόσο γνωστή μάλιστα, ώστε προσελκύει ακόμα και τουρίστες! Με άλλα λόγια, η συγκεκριμένη Lancia αποτελεί πια ένα είδος μουσειακό εκθέματος, αλλά στο δρόμο. Πώς έμεινε, λοιπόν, ριζωμένη στο ίδιο σημείο για περίπου μισό αιώνα;

Το αυτοκίνητο ανήκει σε έναν 94χρονο ντόπιο, που δούλευε ως εφημεριδοπώλης. Το σημείο που τοποθετούσε το κιόσκι, ήταν ακριβώς μπροστά από τη Fulvia. Με αυτό τον τρόπο, το ιταλικό σεντάν λειτουργούσε ως μέρος της επιχείρησής του, στηρίζοντας τις στοίβες περιοδικών και εφημερίδων. Ο λόγος που η Berlina ακινητοποιήθηκε, πίσω στο 1974, παραμένει άγνωστος. Όπως και το γιατί παρέμεινε σε αυτή την κατάσταση για τόσα χρόνια. Το πιθανότερο σενάριο θέλει κάποια μηχανική βλάβη να έβγαλε την τετράθυρη Fulvia εκτός, όμως δεν εξηγεί το γεγονός πως παρέμεινε έτσι για 5 δεκαετίες.

Δεδομένης της έκθεσης στα στοιχεία της φύσης, το αμάξωμα διατηρείται σε αξιοπρεπέστατη κατάσταση. Σκουριά υπάρχει μεν, αλλά δεν έχει καταφάει το αυτοκίνητο. Ακόμα και τα λάστιχα, με κάποιον απίστευτο τρόπο, δεν είναι «πίτα»!

Get it on Google Play Download on the App Store