Κορυφαία επιλογή αγοράς τα υβριδικά αυτοκίνητα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προμοτάρονται από παντού έναντι των θερμικών, ωστόσο η ενδιάμεση φαίνεται πως είναι και η καλύτερη λύση. Τα υβριδικά έρχονται να πάρουν την κορυφή στην έρευνα του Consumer Reports, αναφορικά με τα μοντέλα που αποτελούν τις καλύτερες επιλογές αγοράς.

Το CR ανέλυσε τα δεδομένα από τις δοκιμές του, τις αναφορές των ιδιοκτητών, την προβλεπόμενη αξιοπιστία, τον εξοπλισμό και τα προσφερόμενα επίπεδα ασφάλειας, μέσα από εκατοντάδες διαφορετικές εκδόσεις κινητηρίων συνόλων. Στη συνέχεια κατένειμε τις βαθμολογίες ανά κατηγορία, συγκεκριμένα στις 10 κυριότερες της αγοράς. Τι δείχνουν τα αποτελέσματα; Ότι 5 στις 10 επιλογές είναι είτε full, είτε plug-in υβριδικό! Αν μάλιστα βγάλουμε από την εξίσωση τη μια κατηγορία, που αφορά τα EVs, το σκορ του συνδυασμού θερμικού-ηλεκτρικού κινητήρα ανεβαίνει στο 5/9.

Απολύτως αναμενόμενα η Toyota πήρε τις περισσότερες νίκες, με τα Prius/Prius Prime, Camry Hybrid, Highlander Hybrid και RAV4 PHEV να κατακτούν το αγοραστικό κοινό. BMW και Ford πήραν από μία, με την X5/X5 PHEV και το Maverick/Maverick Hybrid, ενώ το Model Y έδωσε στην Tesla τη διάκριση στα ηλεκτρικά. Μοναδική εταιρία χωρίς υβριδικό, που συνέλεξε και δυο πρωτιές μάλιστα, ήταν η Subaru με τα Crosstrek και Forester.

 

Παράλληλα το Consumer Reports δημοσίευσε τη λίστα και με τις καλύτερες μάρκες, βάσει των ίδιων κριτηρίων. Πρώτη και καλύτερη, με σκορ 82/100, η BMW και από πίσω της η Subaru, ισόβαθμη με την Porsche (80/100). Honda, Lexus και Mini είναι στα ίσα (78/100), ελάχιστα μπροστά από τις Kia, Mazda και Toyota (77/100), ενώ η Hyundai κλείνει τη δεκάδα με ελάχιστη διαφορά (76/100). Βλέπουμε, δηλαδή, ότι η τέταρτη με τη δέκατη θέση χωρίζονται μόνο από 2 βαθμούς! Εντύπωση προκαλεί η οριακή παρουσία της Genesis στην πρώτη 15άδα, ενώ είθισται να πρωταγωνιστεί σε έρευνες ικανοποίησης και αξιοπιστίας.

Στο ακριβώς αντίθετο άκρο συναντάμε τις Jaguar, Land Rover και Jeep, με την πρώτη «στο τσακ» να περνάει τη βάση (52/100), τη δεύτερη να βρίσκεται ακριβώς εκεί (50/100) και την Jeep να περιορίζεται στο 46/100 (στις θέσεις 16 και 17, που δεν φαίνονται, infiniti και Ford με 67 και 65/100 αντίστοιχα).

Get it on Google Play Download on the App Store