«Κατσίκι» μεγαλύτερης κατηγορίας το νέο Fiat Panda

To επόμενο Panda είναι ένα project που μας απασχολεί καιρό, κυρίως λόγω της αλλαγής προσανατολισμού που του επιφυλάσσει η Fiat. Γνωρίζουμε ότι το νέο μοντέλο θα είναι μεγαλύτερο και ηλεκτρικό, αλλά σήμερα ήρθαν λεπτομέρειες δια επισήμων χειλών να «ζωγραφίσουν» ακόμα καλύτερα την εικόνα του μελλοντικού Τορινέζου.

Ο CEO της εταιρίας, Olivier Francois, μίλησε στο βρετανικό Autocar και αποκάλυψε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το νέο Panda (αν συνεχίσει με αυτή την ονομασία). Η αμιγώς ηλεκτρική του φύση επιβεβαιώθηκε και τυπικά, αλλά όχι αποκλειστικά – και δεν είναι μόνο αυτό. Ο νέος εκπρόσωπος της Fiat θα είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος, προσιτός σε κόστος και κορυφαίος σε εκτός δρόμου δυνατότητες, όπως αναφέρει ο Γάλλος επικεφαλής: «Το αυτοκίνητο που θα δείτε του χρόνου θα είναι ωραίο, προσιτό, δημοφιλές και με μεγάλη όρεξη για off roading. Έχουμε χώρο για ένα ακόμα μοντέλο στο B-Segment (σ.σ. πέραν του ολοκαίνουργιου 600e), με πιο βασικό χαρακτήρα. Θέλουμε κάτι που να ακολουθεί 100% τα ευρωπαϊκά γούστα, αλλά ταυτόχρονα να είναι παγκόσμιο προϊόν».

Τα λεγόμενα του Francois συνηγορούν στο γεγονός ότι το επόμενο Panda (επαναλαμβάνουμε, αν ονομαστεί έτσι) θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP, μοιραζόμενο μηχανικά μέρη με το Jeep Avenger. Όπως το αμερικανικό crossover προσφέρεται τόσο ως ηλεκτρικό όσο και με κινητήρα εσωτερικής καύσης (σε κάποιες αγορές), έτσι και το νέο Fiat ενδεχομένως να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή, αντλώντας στοιχεία από το πρωτότυπο Centoventi. Ιδίως από τη στιγμή που υπάρχει το αμιγώς ηλεκτρικό 600e, που τοποθετείται προς το άνω άκρο της κατηγορίας. Το νέο Panda, δεδομένου πως θα πάρει μπόι (λίγο κάτω από 4 μέτρα το τοποθετούν οι τελευταίες πληροφορίες), θα έχει χαρακτήρα παρόμοιο με του Dacia Sandero, και κυρίως της έκδοσης Stepway. Προσιτό και περιπετειώδες crossover δηλαδή, με ακόμα περισσότερες δυνατότητες εκτός δρόμου.

Σύμφωνα με το αφεντικό της Fiat, θα πρέπει να περιμένουμε ένα χρόνο ακόμα για να δούμε το αυτοκίνητο. Σίγουρα πάντως, οι διαρροές θα αρχίσουν νωρίτερα.

Get it on Google Play Download on the App Store