Και το όνομα αυτής: Alfa Romeo Milano

Με μια μεγαλοπρεπέστατη «ντρίπλα» μας φιλοδώρησε η Alfa Romeo στο όνομα του πολυαναμενόμενου μικρού SUV της, το οποίο δεν θα ονομάζεται τελικά Brennero. Αντ’ αυτού, τα βαφτίσια τιμούν την ιδιαίτερη πατρίδα της ιταλικής φίρμας. Milano λοιπόν, και τώρα η προσμονή μεταφέρεται για το επίσημο ντεμπούτο του αυτοκινήτου.

Οι Ιταλοί τελικά επέλεξαν να μοιραστούν το όνομα με το Μιλάνο, αποτίνοντας φόρο τιμής στην πόλη που εδρεύουν από το 1910. Η συγκεκριμένη ονομασία είχε χρησιμοποιηθεί άλλη μία φορά, στη δεκαετία του 80, για την 75 στην αγορά της Αμερικής. Κάτι παρόμοιο είχε κάνει η Alfa και με τη MiTo (Μιλάνο-Τορίνο), αλλά στο B-SUV της δεν γίνονται συντμήσεις. «Milano» φαρδύ-πλατύ, και πρώτη εμφάνιση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Προς το παρόν με καλύμματα, αλλά έχουμε ήδη δει την τελική μορφή της Μιλανέζας από διαρροές.

Το νέο, και πολύ σημαντικό για τη φίρμα από το Μιλάνο, μοντέλο καταρχάς επιβεβαιώνεται πως θα προσφέρεται ως ηλεκτρικό. Για την ακρίβεια, θα είναι το πρώτο EV στα χρονικά της Alfa Romeo. Φαίνεται και από τα γραφικά στο ψηφιακό καντράν, που δείχνουν έναν ηλεκτροκινητήρα και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Η βάση του ακόμα δεν αναφέρεται, αλλά κατά πάσα βεβαιότητα θα μοιράζεται πλατφόρμα και μηχανικά μέρη με το Jeep Avenger (και το νέο Fiat 600) εξ ου και η ηλεκτρική του φύση. Οι διαστάσεις αναμένονται στα ίδια επίπεδα με το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023», ήτοι λίγο πάνω από τα 4,1 μέτρα μήκος, γύρω στα 1,8 μέτρα πλάτος και 2,5 μέτρα σε μεταξόνιο.

Επίσης όπως τα Avenger και 600, η Brennero θα προσφέρεται και με κινητήρες εσωτερικής καύσης, σε απλή και υβριδική μορφή. Δεδομένου ότι, βάσει διαρροών, το αυτοκίνητο είναι έτοιμο, δεν προκαλεί εντύπωση πως το ντεμπούτο του μιλανέζικου B-SUV προγραμματίζεται για τις αρχές του νέου έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store