Και η Corvette στρέφεται στα SUV

Αν υπάρχει κάτι που διαφεντεύει τις τάσεις της αυτοκίνησης περισσότερο από τον εξηλεκτρισμό, αυτό αναμφίβολα είναι τα SUV. Χρόνια τώρα ο απόλυτος κυρίαρχος της παγκόσμιας αγοράς, με τη συντριπτική πλειονότητα των κατασκευαστών να διαθέτουν τουλάχιστον ένα στη γκάμα. Η επιρροή των crossover είναι τέτοια, δε, που ακόμα και θρυλικά ονόματα συνδέονται πια με αυτά. Η Ford, ας πούμε, είναι η πρώτη διδάξασα, με το Puma και τη Mustang Mach-E. Απολύτως πετυχημένα project, που αναμενόμενα προκαλούν την εμπλοκή του ανταγωνισμού. Καλή ώρα, η Corvette.

Η Chevrolet διαθέτει πάμπολλα SUV στη φαρέτρα της, αλλά κανένα με τόσο βαρύ όνομα όσο της «Κορβέτας». Από τη στιγμή που το πείραμα της Ford, με τη χρησιμοποίηση του ονόματος «Mustang» σε SUV, στέφθηκε από τέτοια εμπορική επιτυχία, και τα sold out σε Lamborghini Urus και Ferrari Purosangue δείχνουν ότι παρα-υπάρχει κοινό για crossover υπερ-επιδόσεων, η απόφαση για μια Corvette SUV ήταν ειλημμένη. Ήδη υπάρχουν πηγές μέσα από τη Chevrolet που επιβεβαιώνουν την εξέλιξη του μοντέλου, άσχετα που επίσημα ακόμα δεν βγαίνει κάτι προς τα έξω. Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν πως η «ψηλωμένη» ‘Vette δεν θα είναι μόνο ηλεκτρική, όπως η Mustang Mach-E, αλλά πυρήνας της θα είναι οι V8 κινητήρες!

Ο ατμοσφαιρικός των 6.2 λίτρων της Stingray συγκεκριμένα, ενώ δεν αποκλείεται ο flat plane crank V8 5.5λτ. της Z06. Ένα SUV με 679 άλογα και κόφτη στις 8.600 σ.α.λ. θα ήταν το ιδανικό αντίμετρο στην Purosangue, χτυπώντας το best seller του Μαρανέλο στα πιο δυνατά του σημεία: την ατμοσφαιρική φύση και τον ήχο του μοτέρ. Η ηλεκτρική Corvette SUV (έτοιμα τα μηχανικά μέρη από την E-Ray) θα αναλάβει τη μάχη με τη Mustang Mach-E, ενώ οι εκδόσεις με τον 6.2 V8 όλα τα υπόλοιπα. Με αυτό τον τρόπο η Chevrolet θα πιάσει όλα τα στρώματα του αγοραστικού κοινού της κατηγορίας, διευρύνοντας τους εμπορικούς ορίζοντες και του ίδιου του μοντέλου.

Τα renderings του Automotive Diffusion μας δείχνουν πώς θα μπορούσε να είναι το αυτοκίνητο, την ώρα που το ντεμπούτο του αναμένεται προς τα μέσα του 2025.

Get it on Google Play Download on the App Store