Τα μεγάλα SUV συνήθως δυσκολεύονται στο τεστ αποφυγής ταράνδου, αλλά ακόμα και με αυτό υπόψη η επίδοση του Range Rover PHEV υπήρξε αξιοσημείωτα κακή.
Το Range Rover P440e πήρε θέση στην «αρένα» με τους τρεις διαδρόμους, έχοντας το plug-in υβριδικό σύνολο του 3.0λιτρου εν σειρά εξακύλινδρου biturbo και του ηλεκτροκινητήρα να παράγει 441 ίππους και 620 Nm. Η μπαταρία των 38,1 kWh είναι μεγαλύτερη από αρκετών αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, επιτρέποντας στο υπερπολυτελές SUV να ταξιδεύει έως 111 χλμ. δίχως να κάνει «κιχ» ο βενζινοκινητήρας. Tόση τεχνολογία (και μπαταρία) σε ένα αυτοκίνητο 5.058 χλστ. μήκους και 1.870 χλστ. ύψους, όμως, πέφτει βαριά. Η ζυγαριά για το P440e σταματά στους 3 τόνους, οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως οι αλλαγές κατεύθυνσης δεν γίνεται να συμπεριλαμβάνονται στα ατού του.
Συνθήκη που επιδεινώνεται από τα ελαστικά, τα οποία ναι μεν είναι μεγάλα (285/45 σε 22άρες ζάντες), αλλά είναι και μεικτής χρήσης (Pirelli Scorpion Zero). Το Range Rover διαθέτει μια πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων, μαζί με αερανάρτηση, προκειμένου να κοντρολάρει τις κινήσεις του τεραστίου αμαξώματος, ωστόσο η Φυσική και τα μεικτά λάστιχα θέτουν ανυπέρβλητα εμπόδια. Στα 76 χλμ./ώρα, που ήταν η πρώτη προσπάθεια, το αυτοκίνητο δεν έστριψε καν. Από την πρώτη τιμονιά άρχισε να εκδηλώνει υποστροφή, η οποία εντάθηκε με την δεύτερη κίνηση στο τιμόνι και έστειλε το εμπρός μέρος «καρφί» εκτός δεύτερου διαδρόμου, με τον εμπρός δεξιά τροχό μπλοκαρισμένο από την εμπλοκή του συστήματος ελέγχου ευστάθειας.
Η καλύτερη προσπάθεια και το μοναδικό πετυχημένο πέρασμα σημειώθηκε 13 ολόκληρα χλμ./ώρα πιο χαμηλά: στα 63 χλμ./ώρα, που συνιστούν μια από τις χαμηλότερες καταγεγραμμένες επιδόσεις στο αρχείο του km77.com.