Η Toyota «ζυγίζει» Corolla Cross pick up

Διάθεση για αναζητήσεις σε μικρότερες κατηγορίες pick up από εκείνη του Hilux δείχνει η Toyota, η οποία φέρεται να σχεδιάζει την αγροτική έκδοση του Corolla Cross! Ένα σενάριο μάλιστα που δεν τοποθετείται στο μακρινό μέλλον, αλλά σε ορίζονται τετραετίας.

Αυτό υποστηρίζει το Automotive News, επικαλούμενο πηγές από την Ιαπωνία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Ιάπωνες σκέφτονται την εξέλιξη pick up παράγωγου του Corolla Cross, θέλοντας να ανταγωνιστούν μοντέλα όπως τα Ford Maverick και Hyundai Santa Cruz στη Βόρειο Αμερική, ενώ βάζουν στο στόχαστρο και τα Fiat Toro/Ram 700 της Λατινικής Αμερικής. Όλα τα ανωτέρω έχουν μήκος στην περιοχή των 5 μέτρων, όντας περίπου 30 εκατοστά μικρότερα από το μέσο όρο της κατηγορίας που υπάγονται τα Hilux, Ranger κι ούτω καθεξής.

Εύκολα αντιλαμβανόμαστε πως ένα ενδεχόμενο Corolla Cross Pick Up (πολύ πετυχημένα τα renderings του Kleber Silva) θα έπαιζε μόνο του στην Ευρώπη, αν η Toyota έπαιρνε την απόφαση να το φέρει προς τα μέρη μας. Προς το παρόν βέβαια δεν είναι σίγουρο καν πως θα λανσαριστεί κάτι τέτοιο, πολλώ μάλλον αν θα βρει το δρόμο προς τη Γηραιά Ήπειρο. Κατά πάσα πιθανότητα θα κατασκευάζεται στην Αμερική, στο εργοστάσιο που λειτουργούν από κοινού Toyota και Mazda στην Αλαμπάμα, προσανατολιζόμενο πρωτίστως στις αγορές Η.Π.Α. – Καναδά. Από εκεί θα μπορούσε να περάσει στη Βραζιλία, όπου σημειώνουν τεράστια επιτυχία τα Fiat Toro και Ram 700. Το πέρασμα του Ατλαντικού θα ήταν κάπως δύσκολο, ιδίως από τη στιγμή που το εν λόγω segment δεν έχει καμία εκπροσώπηση εδώ, με εξαίρεση κάποια Dacia Duster Pickup. Μέχρι τώρα; Δεν αποκλείεται.

Αν τελικά καρποφορήσουν προϊόν οι σκέψεις των Ιαπώνων, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι το 2026-2027 για να το δούμε.

Get it on Google Play Download on the App Store