Η Porsche τσάκισε το ρεκόρ της Tesla στο ‘Ring (+video)

Η Porsche σήκωσε το γάντι της Tesla κι όχι απλά το επέστρεψε στο πρόσωπο των Αμερικανών, αλλά έβαλε και τούβλο μέσα. Η Taycan Turbo S ανέκτησε τα σκήπτρα του ταχύτερου ηλεκτρικού παραγωγής στο Nurburgring, αφήνοντας πίσω της το Model S Plaid.

Ο δοκιμαστής της γερμανικής εταιρίας, Lars Kerns, και η κορυφαία έκδοση της Taycan γύρισαν τα 20,8 χλμ. του Nordschleiffe σε 7.33.35, ξεπερνώντας κατά περισσότερο από 2 δλ. το χρόνο του Model S των 1.000+ ίππων. Το Plaid είχε γράψει 7.35.58 το Σεπτέμβρη του 2021, διαλύοντας το 7.42.34 που είχε κάνει η απλή Turbo. Η Turbo S, ωστόσο, δεν είχε ακόμα μιλήσει και σήμερα φρόντισε να πάρει εκδίκηση για τη μικρή της αδελφή.

Παρόλα τα 761 άλογα και 1.050 Nm, ακόμα και η Taycan Turbo S χλωμιάζει μπροστά στους 1.020 ίππους και τα 1.424 Nm του Model S Plaid. Άλλο οι ευθείες και το 400άρι, όμως, κι άλλο οι 170+ στροφές της «Πράσινης Κόλασης». Εκεί που διαπρέπει το Perfomance Pack, με το αναθεωρημένο λογισμικό της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης PDCC (Porsche Dynamic Chassis Control), τα ελαστικά Pirelli P Zero Corsa και τις 21άρες ζάντες – όλα στον προαιρετικό εξοπλισμό της Turbo S. Για τις ανάγκες της προσπάθειας και τους αντίστοιχους λόγους ασφαλείας, το αυτοκίνητο που πέτυχε το ρεκόρ διέθετε roll cage και αγωνιστικά καθίσματα. Πέρα από αυτά, όμως, ήταν απολύτως εργοστασιακό.

Αναφορικά με τη λίστα των ταχύτερων ηλεκτρικών στο Nurbugring, το ταχύτερο μη αγωνιστικό αυτοκίνητο εξακολουθεί να είναι το κινεζικό hypercar NIO EP9, που το 2017 είχε σημειώσει 6.45.90. Επισήμως, ωστόσο, το EP9 δεν κατατάσσεται ως αυτοκίνητο παραγωγής, καθώς κανένα από τα 6 που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα (όλα αγορασμένα από επενδυτές της εταιρίας) δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν σε δημόσιο δρόμο. Ο απόλυτος χρόνος για EV στην πιο επικίνδυνη πίστα του κόσμου, βέβαια, ανήκει στο VW ID.R και το 6.05.34.

Get it on Google Play Download on the App Store