Η πιο σπάνια συλλογή Nissan Skyline (+video)

Συλλογές με Nissan Skyline υπάρχουν αρκετές. Συνήθως περιλαμβάνουν την «Αγία Τριάδα» των R32, R33 και R34, αν και οι πιο πλήρεις βάζουν στο γκαράζ και το R35. Οι πολύ ψαγμένοι έχουν και το πρώτο, το θρυλικό Hakosuka από τις αρχές του ’70, ενώ άλλοι μπλέκουν με τη σπανιότητα των εκδόσεων. Η πιο σπάνια όλων είναι αυτή που βλέπουμε να απαρτίζεται από 3 γενιές λευκών Skyline.

Τα Skyline N1 αποτελούσαν τις «γυμνές» εκδοχές των R32-R33-R34, προοριζόμενες για αγωνιστική χρήση και έχοντας πρωτίστως πελατεία ομάδες. Το αντίστοιχο των Mitsubishi Lancer Evo RS αν προτιμάτε, αλλά με ζάντες αλουμινίου αντί για ατσάλινες. Ο εξοπλισμός περιλάμβανε τα απολύτως απαραίτητα, κάτι που σήμαινε πως air condition και ηχοσύστημα αποχωρούσαν από το εσωτερικό, μαζί με αρκετό μέρος της μόνωσης. Από τη στιγμή που σκοπός ήταν οι αγώνες, κιβώτιο και μετάδοση συνοδεύονται από ενισχυμένα γρανάζια και κοντύτερη κλιμάκωση, ενώ ο RB26DETT διέθετε έξτρα ψυγείο λαδιού και μεγαλύτερα intercooler.

H παραγωγή των Skyline N1 περιορίστηκε σε ελάχιστα κομμάτια, για όλες τις γενιές: 245 R32, 87 R33 και 56 R34 (38 V-Spec και μόλις 18 V-Spec II). Σύνολο 388 κομμάτια, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα πήγαν σε αγωνιστικές ομάδες. Απειροελάχιστα κατέληξαν σε συλλέκτες, με έναν από την Αυστραλία όχι μόνο να έχει όλα τα GT-R N1, αλλά και τις δυο εκδοχές του R34 (V-Spec/V-Spec II). Τη συλλογή ανακάλυψε ο φημισμένος φωτογράφος Larry Chen και δεν έχασε την ευκαιρία να τα απαθανατίσει, σε φωτογραφίες που αντιπροσωπεύουν εκατομμύρια ευρώ. Από τη στιγμή που μέχρι και ένα απλό Skyline R34 μπορεί να πουληθεί για 200.000 ευρώ, βάλτε με το μυαλό σας πόσο μπορεί να πιάσει κάθε ένα από τα τρία εδώ σε δημοπρασία, μαζί με τα R32 και R33.

Get it on Google Play Download on the App Store