Η Nissan είναι «ζεστή» για επιστροφή του Silvia!

To Silvia συγκαταλέγεται στα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα τόσο της Nissan, όσο και γενικά της Ιαπωνίας. Το πισωκίνητο κουπέ από την Γιοκοχάμα ανέθρεψε -και εκπαιδεύει ακόμα- γενιές drifters, συμβάλλοντας στην παγκόσμια διάδοση των πλαγιολισθήσεων. Και μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουν τα S13, S14 και S15 των 90’s, ωστόσο η «Σιλβή» έχει μια παράδοση που εκτείνεται σε διάστημα σχεδόν 40 χρόνων (το 1965 η πρώτη παρουσία, το 2002 η τελευταία)!

Όπως φαίνεται, η Nissan δεν θέλει να μείνει έξω από το χορό των αναβιώσεων θρυλικών ονομάτων. Έχοντας ήδη παρουσιάσει το νέο Z, οι Ιάπωνες θέλουν να συνεχίσουν τις επικλήσεις στο ένδοξο παρελθόν τους και, σύμφωνα με το Best Car Web, θα το κάνουν μέσω του Silvia! Κατά τα γνωστά, σύγχρονα πρότυπα, θα είναι  -εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου- αμιγώς ηλεκτρικό και θα αντλεί έμπνευση από τα σκίτσα του αντιπροέδρου σχεδίασης στη Nissan Ευρώπης, που είδαμε πριν λίγο καιρό να απεικονίζουν την EV αναβίωση του πρώτου Silvia.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημοσίευμα η πλατφόρμα του Ariya θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για το Silvia S16, αν φυσικά επιλέξει η Nissan να συνεχίσει την παραδοσιακή ονοματοδοσία. Η κορυφαία έκδοση του ηλεκτρικού crossover διαθέτει δυο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 394 ίππων και 600 Nm. Είναι, βέβαια, τετρακίνητο, οπότε χαλάει λίγο η «μαγιά» για το Silvia. Από την άλλη, ωστόσο, δεν είναι δύσκολο να ρυθμίσουν οι Ιάπωνες γκουρού την κατανομή της ροπής, ώστε να τροφοδοτεί περισσότερο τον πίσω άξονα. Όπως και να έχει τελικά, προς το 2025 θα πρέπει να το περιμένουμε – αν και εφόσον πάρει έγκριση το project.

Get it on Google Play Download on the App Store