Η νέα BMW 7άρα γίνεται Rolls-Royce με μια κίνηση

Αυτοκίνητα σαν την 7αρα της BMW ή τη Mercedes S-Class σχεδιάζονται, εξελίσσονται και βγαίνουν στην παραγωγή με έναν σκοπό: να ανταγωνίζονται τις Rolls-Royce. Το στάτους, ο βασιλικός χαρακτήρας και η άκρατη αύρα αριστοκρατίας των βρετανικών λιμουζινών όμως, πολύ δύσκολο να αντιγραφούν/προσομοιωθούν. Εδώ έρχεται η Mansory, σε μια από τις πιο λογικές και συγκρατημένες βελτιωτικές της προτάσεις.

Ο Γερμανός βελτιωτής πήρε την G70 και το μόνο που έκανε, ήταν να αλλάξει τις ζάντες. Πρωτόγνωρη εγκράτεια από πλευράς Mansory, που δικαιώνεται πλήρως από το τελικό αποτέλεσμα. Η 7άρα αποκτά μια τετράδα FD.15, όπως αποκαλείται το μοντέλο του τροχού, που αντλεί έμπνευση από τα αντίστοιχα «πατούμενα» των Rolls-Royce Ghost και Phantom. Το σχέδιο μιμείται εκείνο των Βρετανίδων (και των Maybach είναι η αλήθεια), με μικρές ακτίνες (15 τον αριθμό) στην περιφέρεια και ένα μεγάλο ενιαίο κεντρικό κομμάτι σε στυλ δίσκου, συνοδευόμενα από αποστάτες 10 χλστ. Οι τελευταίοι χρησιμοποιούνται για να έρθουν οι ζάντες ακριβώς στην ευθεία με την άκρη των θόλων, προκειμένου να επιτευχθεί το ιδανικό οπτικό αποτέλεσμα.

Οι ζάντες φτάνουν τις 22 ίντσες σε διάμετρο, με το πλάτος να ανέρχεται σε 9 και 10,5 ίντσες εμπρός-πίσω. Τα ελαστικά είναι διάστασης 265/30 μπροστά και 295/25 πίσω, με τη Mansory να συστήνει την τοποθέτηση Falken Azenis FK510. Από τη στιγμή που 7άρα και i7 είναι πρακτικά πανομοιότυπες σχεδιαστικά, οι 22άρες FD.15 λογικά ταιριάζουν «γάντι» και στην ηλεκτρική ναυαρχίδα των Βαυαρών. Η Mansory, ωστόσο, δεν αναφέρει αν ο αφαλός των ζαντών μένει σταθερός στην κίνηση του τροχού, όπως κάνουν τα σήματα «RR» στις Rolls. Ούτε τιμή αναφέρεται, αλλά κάτω από 1.500-2.000 ευρώ η τετράδα αποκλείεται.

Οι FD.15 δεν προορίζονται μόνο για την 7άρα βέβαια, ούτε προσφέρονται αποκλειστικά σε χρωμιωμένη εκτέλεση. Οι εξαιρετικά καλαίσθητες ζάντες θα βγουν και σε κατάμαυρο χρώμα, με τη Mansory να ετοιμάζει κάτι πολύ «δυνατό» -και σύμφωνο με τα ακραία στάνταρ των Γερμανών- για τη G70, όπως φαίνεται από το teaser στο site τους.

Get it on Google Play Download on the App Store