Η Lambo Urus έγινε περιπολικό και σώζει ζωές

Αρκετά αστυνομικά σώματα στον κόσμο είναι εξοπλισμένα με supercars. Η Ιαπωνία διαθέτει Nissan GT-R, το Ντουμπάι Audi R8, Ferrari 812 Superfast και Bugatti Veyron και εμείς ήμασταν από τους πρωτοπόρους, όταν τη δεκαετία του 90 είχαμε Porsche 911 Turbo και BMW M3 E30 με τα σήματα της Ομάδας Σίγμα στις πόρτες. Στη λίστα πλέον προστίθεται και η Lamborghini Urus, αλλά όχι με μόνο στόχο τις καταδιώξεις. Κύριο μέλημα του ιταλικού υπερ-SUV αντίθετα, είναι να σώζει ζωές.

Η Urus Performante Polizia αποτελεί το πιο πρόσφατο μέλος του στόλου της ιταλικής Κρατικής Αστυνομίας (Polizia di Stato), αποτελώντας την 6η Lamborghini στις τάξεις του συγκεκριμένου αστυνομικού σώματος (Polizia Stradale). Όπως με τις αντίστοιχες Gallardo και Huracan, που γνωρίζουμε από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων της Μπολόνια, η γαλανόλευκη Urus επωμίζεται την ταχυμεταφορά ανθρώπινων οργάνων για περιπτώσεις μεταμόσχευσης. Το πορτμπαγκάζ είναι ειδικά μεταποιημένο, φιλοξενώντας ψυγείο και πολλά είδη πρώτων βοηθειών, με τη δυνατότητα να μεταφέρει από νεφρά και καρδιές μέχρι πλάσμα αίματος. Ακριβώς λόγω του ασύγκριτα μεγαλύτερου χώρου σε σχέση με τη Huracan (616 λίτρα αντί 150), η Urus μπορεί να κουβαλήσει πολύ περισσότερα όργανα ταυτόχρονα, άρα και να κάνει σώσει περισσότερες ζωές με ένα μόνο δρομολόγιο.

Οι υπόλοιπες αλλαγές αφορούν τα ειδικά χρώματα, τις σειρήνες και τον ασύρματο, την ώρα που μηχανικά τα πάντα μένουν εργοστασιακά. H πιο σκληροπυρηνική Urus διαθέτει χαμηλότερο βάρος (έστω, για 47 κιλά), αναθεωρημένο setup σε ανάρτηση και προγράμματα οδήγησης, αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα και έξτρα δύναμη στον 4.0 V8 twinturbo, ο οποίος φτάνει στους 666 στις 6.000 σ.α.λ., (ίδια η ροπή των 850 Nm στις 2.300-4.500 σ.α.λ.). Η μείωση του βάρους (2.150 κιλά συνολικά) δίνει στην Urus Performante την καλύτερη ειδική σχέση βάρους-ισχύος στην κατηγορία, με 3,2 κιλά ανά ίππο. Το ιταλικό υπερ-SUV των 2,1+ τόνων  και 5.137 χλστ. μήκους επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δλ. και στο 0-200 χλμ./ώρα σε 11,5 δλ., περιοριζόμενη ηλεκτρονικά στα 305 χλμ./ώρα (όπως η απλή Urus).

Get it on Google Play Download on the App Store