Η Isuzu ετοιμάζει και φέρνει Ευρώπη το ηλεκτρικό D-Max

H Isuzu παρουσίασε χθες το νέο D-Max, αλλά για την αγορά της Ταϊλάνδης. Αργότερα θα πάρει το δρόμο για περαιτέρω αγορές, ωστόσο ακόμα είναι άγνωστο αν και πότε θα έρθει στην Ευρώπη. Οι Ιάπωνες δεν θα μας αφήσουν έτσι, όμως. Ήδη ετοιμάζουν την ηλεκτρική εκδοχή του pick up τους, η οποία όχι μόνο θα έρθει στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά θα κάνει την πρεμιέρα της εδώ.

Ο πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρίας έκανε τις αποκαλύψεις για το πρώτο EV της, στα πλαίσια της παρουσίασης του νέου D-Max. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Shinsuke Minami: «Η Isuzu κάνει σοβαρές προσπάθειες για να μπει στο κλίμα μιας ουδέτερης ανθρακικά κοινωνίας. Με το βλέμμα στο μέλλον σχεδιάζουμε να παράγουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό pick up, που θα παράγεται στην Ταϊλάνδη. Η πρώτη αγορά που θα διατεθεί θα είναι εκείνη της Ευρώπης και μετά, αναλόγως ζήτησης, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο επέκτασης της διάθεσης σε άλλες χώρες, περιλαμβανομένης της Ταϊλάνδης».

Ο Minami δεν ονοματίζει το D-Max, αλλά τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Η λογική και αυτονόητη κίνηση είναι η δημιουργία D-Max EV, από τη στιγμή που το «θηρίο» είναι με τεράστια διαφορά το πιο επιτυχημένο μοντέλο στα χρονικά της Isuzu, αντιπροσωπεύοντας αυτή τη στιγμή το 40% των συνολικών της πωλήσεων παγκοσμίως. Τεχνικά χαρακτηριστικά ακόμα δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, όμως θα αρχίσουν να έρχονται σταδιακά στην επιφάνεια όσο πλησιάζουμε το 2025. Τότε, δηλαδή, που προγραμματίζεται το ντεμπούτο του ηλεκτρικού D-Max, για να τα βάλει με την αντίστοιχη έκδοση του Toyota Hilux.

Get it on Google Play Download on the App Store