Η Hyundai κεραυνοβολεί τα εξηλεκτρισμένα pick up

Η τάση και η ένταση στα ηλεκτρικά -και εξηλεκτρισμένα γενικότερα- pick up ολοένα αυξάνεται, καθώς ένας από ένας οι κατασκευαστές παρουσιάζουν είτε πρωτότυπα είτε κανονικά μοντέλα. Η Hyundai προς το παρόν δεν κάνει τίποτα από τα δύο, αλλά μας προετοιμάζει για αμφότερα.

Στα πλαίσια του λανσαρίσματος για το νέο Sonata στην Αυστραλία, ο COO της Hyundai εκεί μίλησε και για άλλα μοντέλα που θα απολαύσουν στο μέλλον οι Αυστραλοί, αρχικά. Διότι το project ενός αγροτικού EV δεδομένα στοχεύει στις αγορές όλου του κόσμου. Ο John Kett δεν είπε πολλά, όμως έδωσε ξεκάθαρα την εικόνα του μελλοντικού προγραμματισμού αναφορικά με τα εξηλεκτρισμένα αγροτικά: «Βλέπουμε ότι η κατηγορία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση (σ.σ. της ηλεκτροποίησης) και είναι αρκετά συναρπαστικό, δεν είναι;» είπε ο Αυστραλός, για να επιβεβαιώσει αργότερα πως η Hyundai θα αποκτήσει έναν τέτοιο εκπρόσωπο στη γκάμα της. Τα «πού», «πώς», «πότε» όμως, παραμένουν ακόμα μυστικό.

Ο Kett υπαινίχθηκε μάλιστα πως δεν θα πρόκειται για μεμονωμένο μοντέλο ή έκδοση. Πιθανόν η κορεατική φίρμα να βάλει σταδιακά τα βολτ και τους ηλεκτροκινητήρες στα pick up της, τα οποία προς το παρόν απαρτίζονται μόνο από το Santa Cruz. Το επερχόμενο αγροτικό της Kia θα είναι πιο σκληροτράχηλο, με πλαίσιο τύπου σκάλας, οπότε δεν αποκλείεται να προκύψει ένα αδερφάκι με τα σήματα της Hyundai. Το πρώτο βήμα αναμένεται να γίνει με υβριδικό μηχανικό σύνολο – κατά πάσα πιθανότητα plug-in, στα πρότυπα του νέου Ford Ranger PHEV. Η επόμενη κίνηση θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, ώστε να αντιμετωπίσει τα F-150 Lightning, Ram 1500 EV και το αντίστοιχο μοντέλο (μπορεί Hilux EV, μπορεί εντελώς καινούργια προσθήκη) που ετοιμάζει η Toyota.

Get it on Google Play Download on the App Store