Η Alfa Romeo θέλει αναβίωση της θρυλικής SZ

Μεγάλο ρετρό οίστρο έχει η Alfa Romeo, καθώς μετά την εκθαμβωτική Giulia SWB Zagato θέλει να παρουσιάσει έναν απευθείας απόγονο για την αξέχαστη SZ! Το «Τέρας» είναι στα πλάνα των αναβιώσεων για το Μιλάνο, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής σχεδίασης των Ιταλών.

Ο Alejandro Mesonero-Romanos μίλησε στο βρετανικό Autocar για το φλέγον και πολύχρονο ζήτημα της νέας GTV, τονίζοντας πως το σενάριο είναι πέρα για πέρα βάσιμο – αρκεί να συνεχίσουν οι πωλήσεις στα πολύ καλά επίπεδα του 2022. Ο Romanos έδωσε στοιχεία και για τις σχεδιαστικές κατευθύνσεις του πιθανολογούμενου κουπέ, αποκαλύπτοντας πως πηγή έμπνευσης θα αποτελέσει η Sprint Zagato του 1989: «Δεν ήταν όμορφο αυτοκίνητο, το ξέρουμε όλοι. Αλλά μπορούμε να πάρουμε πολλά στοιχεία από την ιδιαιτερότητα και τη σχεδιαστική του ανεξαρτησία, και να τα εφαρμόσουμε σε ένα ολοκαίνουργιο κουπέ της ηλεκτρικής εποχής. Λατρεύω το κοφτό της προφίλ, την τετράγωνη ουρά της και τον τρόπο που οι γυάλινες επιφάνειες ξεπηδούν μέσα από μια μάζα αμαξώματος. Είναι ένα βάρβαρο σχέδιο, αλλά ταυτόχρονα τόσο ξεχωριστό και επιδραστικό. Και πρέπει να το προσαρμόσουμε στο σήμερα, εφόσον μπορούμε».

Άρα ο αρχισχεδιαστής της Alfa Romeo δίνει με τη μία 3 ειδήσεις: Πρώτον, η ιταλική εταιρία εργάζεται πάνω στη νέα GTV. Δεύτερον, θέλει να της δώσει εμφανισιακά στοιχεία από την SZ. Τρίτον, αν και εφόσον πάρει επιτέλους το «πράσινο φως», θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Κάτι που δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς από το 2025 όλες οι νέες Alfa -περιλαμβανομένων των νέων Giulia και Stelvio– θα κινούνται αποκλειστικά από ηλεκτροκινητήρες. Συνεπώς, από τη στιγμή που τυχόν νέα GTV θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τις επόμενες Giulia/Stelvio, έκδοση παραγωγής -πάντα με την προϋπόθεση ότι θα πάρει έγκριση από τα «μεγάλα κεφάλια»- θα εμφανιστεί μετά το 2025.

Get it on Google Play Download on the App Store